Crna Gora zatvara vaspitno-obrazovne ustanove

24.03.2021. 16:46
0
IZVOR: SRNA

Sve vaspitno-obrazovne ustanove U Crnoj Gori biće zatvorene do 1. aprila i nastava će biti organizovana onlajn, a do tada neće biti totalnog zaključavanja države, saopštila je danas epidemiolog Instituta za javno zdravlje Marija Božović.

Ona je navela da su nove, strože mjere uvedene za opštine Berane i Šavnik, zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Prema njenim riječima, do 31. marta u Beranama se zabranjuje ulazak i izlazak iz opštine, kao i kretanje od 21.00 do 5.00 časova.

U Šavniku, s obzirom na porast broja oboljelih, večeras od ponoći do 31. marta, zabranjuju se ulazak i izlazak iz opštine, osim tranzita kroz opštinu, kao i kretanje 21.00 do 5.00 časova.

Predškolske ustanove, škole i fakulteti su i dalje zatvorene tj. nastava se organizuje na daljinu, preko interneta, a zabranjuje se i organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima.

Zabranjuje se rad restoranima, kafanama, kafeterijama, hotelskim restoranima i sličnim ugostiteljskim objektima, a vlasnici su u obavezi da sklone mobilijar koji se eventualno nalazi u baštama tih objekata.

Dozvoljeno je pripremanje i izdavanje hrane, osim napitaka po porudžbi, bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom, uključujući ketering, u periodu od 7.00 do 22.00 časa, uz potvrdu poslodavca i rješenje, odnosno ugovor o radu.

Zabranjuje se prodaja hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, svih vrsta kafa i drugih toplih i hladnih napitaka sa aparata koji se nalaze na svakom mjestu, od zgrada javne uprave do benzinskih stanica.

Zabranjuje se rad tržnih centara, štandova/tezgi i slično. Zabranjuje se rad fitnes centrima i teretanama. Mjera se ne odosi na treninge profesionalnih sportista koji se redovno podvrgavaju testiranjima, a zabranjuje se rad i privrednih društava i preduzetnika koji pružaju usluge u fFitnes centrima i teretanama.

Na otvorenom prostoru zabranjuje se boravak u parkovima i javnim površinama za rekreaciju i sport. Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od dva punoljetna lica na otvorenom javnom mjestu /trotoari, trgovi, ulice, šetališta, plaže i slično/.

Zabranjuje se i rad priređivača igara na sreću. Rad frizerskim i kozmetičkim salonima i srodnim privrednim društvima dozvoljen je do 20.00 časova, kao i neprehrambenim prodavnicama.

Dozvoljeno je korištenje hotelskih restorana samo za goste hotela u periodu od 7.00 do 18.00 časova.

Od subote, 20. marta u Herceg Novom mjere su popuštene, gdje je dozvoljeno kretanje do 21.00 čas, a rad prehrambenih, ali i svih drugih prodavnica do 20.00 časova.

Ugostiteljski objekti su zatvoreni i nema izlaska ni ulaska u grad osim uz potvrdu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad? Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    10h 38m
    8
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    23h 48m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    8h 40m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    22h 39m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    7h 33m
    0