Црнадак: Обустављање кампање СНСД глумљење забринутости за здравље грађана

24.10.2020. 19:11
0
ИЗВОР: Kатера

- Наводно обустављање кампање од стране СНСД-a и Додика је ништа друго него лажна представа за јавност и глумљење забринутости за здравље грађана. Да је тако, Додик не би данас одржао два скупа, али у својству члана Предсједништва БиХ, на тај начин ризикујући и преношење вируса корона и користећи јавну функцију за предизборну кампању своје странке- каже шеф Главног изборног штаба ПДП-а Игор Црнадак.  

- Ако је пут који данас отвара направљен, он ће се користити и без званичног отварања и организације скупа. Ако је направљена ковид болница у Бијељини, она ће, нажалост, радити и без помпезних обилазака и званичних беспотребних отварања. СНСД има све полуге власти и може у оваквој ситуацији, ако струка тако процијени, ограничити или обуставити све јавне скупове, умјесто што се понашају као да корона бира по функцији да ли ће се ширити- истиче Црнадак.  

Црнадак истиче да је ПДП спреман на свако рјешење:  

- Ми јесмо забринути због катастрофалног скока броја заражених и у складу са тим се и понашамо. Број предизборних активности смо смањили, остале спроводимо по препорукама надлежних институција. Ограничили смо и кретање, а састанке и договоре у надлежности Главног изборног штаба обављамо путем интернета или телефонски- рекао је Црнадак.

- Припремили смо се и за овакву врсту кампање. С друге стране, до сада свако наводно обустављање кампање од стране СНСД-а, било у Бањој Луци или на републичком нивоу, завршило је јавним скупом истог дана. Позивамо их да се истински прихвате одговорности, ставе здравље грађана изнад политике и кампање, те престану са лицемјерним понашањем које гледамо протеклих осам дана- закључује Црнадак.  

 

Коментари 0
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 31m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 15m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 20m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 24m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 51m
    0