Crnadak: Obustavljanje kampanje SNSD glumljenje zabrinutosti za zdravlje građana

24.10.2020. 19:11
0
IZVOR: Katera

- Navodno obustavljanje kampanje od strane SNSD-a i Dodika je ništa drugo nego lažna predstava za javnost i glumljenje zabrinutosti za zdravlje građana. Da je tako, Dodik ne bi danas održao dva skupa, ali u svojstvu člana Predsjedništva BiH, na taj način rizikujući i prenošenje virusa korona i koristeći javnu funkciju za predizbornu kampanju svoje stranke- kaže šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak.  

- Ako je put koji danas otvara napravljen, on će se koristiti i bez zvaničnog otvaranja i organizacije skupa. Ako je napravljena kovid bolnica u Bijeljini, ona će, nažalost, raditi i bez pompeznih obilazaka i zvaničnih bespotrebnih otvaranja. SNSD ima sve poluge vlasti i može u ovakvoj situaciji, ako struka tako procijeni, ograničiti ili obustaviti sve javne skupove, umjesto što se ponašaju kao da korona bira po funkciji da li će se širiti- ističe Crnadak.  

Crnadak ističe da je PDP spreman na svako rješenje:  

- Mi jesmo zabrinuti zbog katastrofalnog skoka broja zaraženih i u skladu sa tim se i ponašamo. Broj predizbornih aktivnosti smo smanjili, ostale sprovodimo po preporukama nadležnih institucija. Ograničili smo i kretanje, a sastanke i dogovore u nadležnosti Glavnog izbornog štaba obavljamo putem interneta ili telefonski- rekao je Crnadak.

- Pripremili smo se i za ovakvu vrstu kampanje. S druge strane, do sada svako navodno obustavljanje kampanje od strane SNSD-a, bilo u Banjoj Luci ili na republičkom nivou, završilo je javnim skupom istog dana. Pozivamo ih da se istinski prihvate odgovornosti, stave zdravlje građana iznad politike i kampanje, te prestanu sa licemjernim ponašanjem koje gledamo proteklih osam dana- zaključuje Crnadak.  

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 0m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 2m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 0m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 55m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 3m
    1