Црнадак: Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске непотребна

06.09.2020. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

- Сутрашња посебна сједница Народне скупштине Републике Српске је непотребна, а Додик је сазвао само да би правио тензије, измишљао угрженост српског народа и на тој популистичкој причи покушао подићи рејтинг СНСД-а пред изборе - рекао је на данашњој конференцији за медије потпредсједник ПДП-а и посланик у НСРС Игор Црнадак.

Црнадак истиче да СНСД-е тако угрожава механизам заштите виталног интереса Републике Српске и улогу Народне скупштине, тако што су, како каже „свом вјерном слуги Чубриловићу наредили да сутра могу говорити само два посланика из сваког клуба, чиме је улога најважније институције уништена“.

Он каже да ће сутрашња сједница поново имати "one man show", у којем ће 90 посто времена говорити Додик, јављајући се након сваког опозиционог посланика, причајући бескрајне бајке како је он велики Србин и како се у Републици Српској одлично живи.

- Јавност треба да зна да овим меморандумом, због којег се сазива сједница, Република Српска није угрожена. Напротив, меморандум са ИФЕС-ом доприноси већој слободи грађана у одлучивању и генерално помаже остваривању отворенијег, поштенијег и квалитетнијег изборног процеса - додао је Црнадак.

Црнадак истиче и да ИФЕС тренутно ради у Србији, уз пуну сарадњу власти, да већ годинама ради са БиХ и да се до сада СНСД-е никада није жалио, а да је споразум са ИФЕС-ом припремио Бранко Петрић, главни човјек СНСД-а у претходном сазиву ЦИК-а.

- Дакле, јасно је да Додик са овим захтјевом жели сукобе и политичке поене за своју странку, а да Република Српска може имати само корист од сарадње са овом међународном институцијом - истакао је.

Он је додао да је Вашингтонски споразум, који је потписао предсједник Србије Александар Вучић раскринкао и Додиково претходно потезање угрожавања виталног интереса Републике Српске, када је СНСД-ова већина поништила споразум између безбједносних структура САД и БиХ у области брзе размјене путничких информација у авио-саобраћају:

- Исти такав споразум Србија је прихватила у Вашингтону, што је потврда да се не ради о штетном уговору по српски народ, јер Србија и Република Српска имају братске односе, Србија сигурно не би прихватила ништа што је опасно по Републику Српску - каже Црнадак и додаје да је проблем што тренутно управо Додик и СНСД-ова већина угрожавају односе са Србијом, јер шаљу поруку да сматрају да је Србија прихватила нешто што је веома штетно по витални интерес Републике Српске.

- Због тога, позивам Додика да искористи сутрашњу сједницу да саопшти да је погријешио и да затражи од НСРС да ипак одобри овај важан безбједносни споразум са Вашингтоном - закључује Црнадак.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 16m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 0m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 5m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 9m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    4h 40m
    0