Црнадак: Власт у Српској се не бори против криминала

23.06.2021. 15:39
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак, током скупштинске дискусије је истакао да судије и тужиоци морају бити независни, судити слободно, да не могу бити без одговорности и да ће многе чудне пресуде и одустајања од истрага ускоро бити под ревизијом.

Већина судија, тужилаца, инспектора и полицајаца поштена и честита и једва чекају да добију шансу да раде слободно и процесуирају криминал и корупцију у Републици Српској, али то није могуће док се не промијени власт у Републици Српској каже Црнадак.

Напоменуо је да СНСД и њихова коалиција не жели да се бори против криминала, него је чак из регистра лица правоснажно пресуђених за најтежа дјела често бирала своја кадровска рјешења за највише функције.

– Као примјер, подсјетићу на високог функционера СНСД-а који је признао кривично дјело у којем је под пријетњом пиштољем киднаповао човјека, стрпао га у гепек, превезао преко границе и држао заробљеног 11 дана у једној кући у Србији, а суд га је за такво дјело осудио на новчану казну од 4000 КМ. Након тога, СНСД је овог пресуђеног криминалца предложио за начелника Власенице, а његову кампању су дошли да подрже Додик, Жељка Цвијановић, Игор Радојичић и други функционери СНСД – каже Црнадак.

Такође, Црнадак је истакао да се у Републици Српској у судовима воде процеси само против лица која продају мање количине наркотика и да се од стране полиције и правосуђа не поставља питање ко су велики дилери.

– Док велики нарко босови ‘падају’ у Србији, Хрватској, Црној Гори, па чак и у ФБиХ, само у Републици Српској они нормално раде свој ‘посао’- рекао је Црнадак.

Он је закључио да је сигуран да ће упркос свему Република Српска и њене институције бити јачи од мафије и криминалних група и да ће врло брзо у Српској владати ред и поштовање закона, али први предуслов за то је промјена власти.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Čitalac 23.06.2021. 21:46
    Pa ako se počnu boriti tesko da bi ko i od pozicije i opozicije ostao na slobodi. O osnivačima RS-a da i ne govorimo.
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 51m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 19m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 25m
    0