Црвена Звезда рутински савладала Јавор

11.04.2021. 18:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Црвена Звезда је остварила нову, 29. побједу ове сезоне у Суперлиги Србије и то над екипом Јавора у Ивањици у оквиру 31. кола резултатом 5:1.

Голове за шампиона Србије постигли су Александар Катаи (два), Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко.

Утакмица је почела вођством Јавора. Лука Луковић је донео предност домаћину, а иако је дјеловало да је имао намјеру да центрира, Борјан је лоше реаговао и није успио да одбрани лопту која је ишла у његов угао.

Међутим, није дуго трајала предност Ивањичана, само два минута. Поново је магију показао Александар Катаи који је из слободног ударца са 18 метара прецизним ударцем матирао Велимировића. Наставила је Звезда у истом ритму, и врло брзо стигла до преокрета.

Бен је у 31. минуту упослио Иванића, чији је ударац сјајном одбраном зауставио голман Јавора, али је у наставку акције Катаи пронашао пут до мреже. Лопта је закачила на путу до гола неког од играча у блоку и преварила чувара мреже, који данас дебитује у Суперлиги. То је Катаијев 14. погодак ове сезоне у Суперлиги.

Није било промјене резултата до краја полувремена иако су се редали ударци Крстовића, Бена и Иванића. На 15-минутну паузу Јавор је отишао са циљем да спреми план како да дође до изједначења, а Звезда је сигурно жељела да побједа буде што убједљивија.

У првих 20 минута другог дијела игре није било много узбуђења, све док црвено-бијели нису упалили своје најјаче оружје – прекид. Центрирао је Канга из слободног ударца, Милуновић је био највиши у скоку и главом прослиједио лопту у мрежу. Послије само седам минута, већ је било 4:1.

Послије дуже акције, Иванић је упослио Бена, који са пет метара рутински решава ситуацију за гол. Тачку на овај меч ставио је Звездин Италијан Филипо Фалко у 82. минуту. Лијеви бек црвено-бијелих Милан Родић је центрирао по земљи, лопта је стигла до Фалка који са 11 метара погађа мрежу и поставља коначан резултат утакмице.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Црвена звезда "докрајчила" Партизан! Црвена звезда "докрајчила" Партизан!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 46m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 42m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 46m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 39m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 36m
    0