Црвени крст и „Поште Српске“ заједно у хуманој мисији помоћи народу Турске и Сирије

16.02.2023. 15:52
1
ИЗВОР: katera.news

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић и директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић данас су у Бањалуци договорили сарадњу у области људске и логистичке подршке хуманитарној акцији Црвеног крста Републике Српске за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије.

- Један од видова сарадње Црвеног крста Републике Српске са „Поштама Српске“ односиће се на укључивање „Пошта Српске“ у виду људских и материјално-техничких средстава, као и стављање складишног простора и превоза прикупљене помоћи грађана из складишта општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске у централно складиште на Пале – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Директор предузећа „Поште Српске“ Миладин Радовић рекао  да је на данашњем састанку изражена жеља да пруже подршку Црвеном крсту Републике Српске у људству, али и логистичком транспорту прикупљене помоћи у централно складиште.

Радовић је овом приликом позвао све запослене раднике „Пошта Српске“, кориснике услуга и све грађане добре воље да се прикључе хуманитарној акцији помоћи угроженом становништву Сирије и Турске, јер је, како је навео, људска и друштвена обавеза.

Подсјећамо, Црвени крст Републике Српске је слиједећи упутства Друштва Црвеног крста/крижа БиХ покренуло хуманитарну акцију помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске угроженом становништву Турске и Сирије, након катастрофалног земљотреса који је погодио ове двије земље.

Активиран је хуманитарни број 17023, чијим позивањем донирате 2,00 КМ, а отворен је и намјенски жиро рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља. Према посљедњим информацијама, путем хуманитарног броја 17023 грађани Босне и Херцеговине прикупили су више од 160.000 КМ за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске, те заједно са средствима прикупљеним путем жиро рачуна укупан износ је већи од 320.000 КМ.

Средства се могу уплатити на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број: 1340011130004680, назив банке: АSА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Treba 17.02.2023. 08:09
  pomoći svakome, više Sirijcima nego Turcima. A gdje je takva pomoć srpskom narodu??!!!!
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша честитка Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша ч...
Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим појединцима Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим поје...
Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвено...
Најчитаније
 • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
  16h 51m
  5
 • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
  4h 48m
  8
 • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
  8h 30m
  7
 • Егзотична пилетина у сосу
  17h 7m
  0
 • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
  13h 7m
  2