Црвени крст и „Поште Српске“ заједно у хуманој мисији помоћи народу Турске и Сирије

16.02.2023. 15:52
1
ИЗВОР: katera.news

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић и директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић данас су у Бањалуци договорили сарадњу у области људске и логистичке подршке хуманитарној акцији Црвеног крста Републике Српске за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије.

- Један од видова сарадње Црвеног крста Републике Српске са „Поштама Српске“ односиће се на укључивање „Пошта Српске“ у виду људских и материјално-техничких средстава, као и стављање складишног простора и превоза прикупљене помоћи грађана из складишта општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске у централно складиште на Пале – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Директор предузећа „Поште Српске“ Миладин Радовић рекао  да је на данашњем састанку изражена жеља да пруже подршку Црвеном крсту Републике Српске у људству, али и логистичком транспорту прикупљене помоћи у централно складиште.

Радовић је овом приликом позвао све запослене раднике „Пошта Српске“, кориснике услуга и све грађане добре воље да се прикључе хуманитарној акцији помоћи угроженом становништву Сирије и Турске, јер је, како је навео, људска и друштвена обавеза.

Подсјећамо, Црвени крст Републике Српске је слиједећи упутства Друштва Црвеног крста/крижа БиХ покренуло хуманитарну акцију помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске угроженом становништву Турске и Сирије, након катастрофалног земљотреса који је погодио ове двије земље.

Активиран је хуманитарни број 17023, чијим позивањем донирате 2,00 КМ, а отворен је и намјенски жиро рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља. Према посљедњим информацијама, путем хуманитарног броја 17023 грађани Босне и Херцеговине прикупили су више од 160.000 КМ за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске, те заједно са средствима прикупљеним путем жиро рачуна укупан износ је већи од 320.000 КМ.

Средства се могу уплатити на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број: 1340011130004680, назив банке: АSА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Treba 17.02.2023. 08:09
  pomoći svakome, više Sirijcima nego Turcima. A gdje je takva pomoć srpskom narodu??!!!!
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО) Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО)
Републичко такмичење екипа прве помоћи у суботу у Палама Републичко такмичење екипа прве помоћи у суботу у Палама
Екипе из Пала и Источне Илиџе најбоље у пружању прве помоћи Екипе из Пала и Источне Илиџе најбоље у пружању прве помоћи
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  12h 0m
  0
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  20h 35m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  11h 28m
  0
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  12h 30m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  16h 35m
  0