Црвени крст и „Поште Српске“ заједно у хуманој мисији помоћи народу Турске и Сирије

16.02.2023. 15:52
1
ИЗВОР: katera.news

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић и директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић данас су у Бањалуци договорили сарадњу у области људске и логистичке подршке хуманитарној акцији Црвеног крста Републике Српске за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије.

- Један од видова сарадње Црвеног крста Републике Српске са „Поштама Српске“ односиће се на укључивање „Пошта Српске“ у виду људских и материјално-техничких средстава, као и стављање складишног простора и превоза прикупљене помоћи грађана из складишта општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске у централно складиште на Пале – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Директор предузећа „Поште Српске“ Миладин Радовић рекао  да је на данашњем састанку изражена жеља да пруже подршку Црвеном крсту Републике Српске у људству, али и логистичком транспорту прикупљене помоћи у централно складиште.

Радовић је овом приликом позвао све запослене раднике „Пошта Српске“, кориснике услуга и све грађане добре воље да се прикључе хуманитарној акцији помоћи угроженом становништву Сирије и Турске, јер је, како је навео, људска и друштвена обавеза.

Подсјећамо, Црвени крст Републике Српске је слиједећи упутства Друштва Црвеног крста/крижа БиХ покренуло хуманитарну акцију помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске угроженом становништву Турске и Сирије, након катастрофалног земљотреса који је погодио ове двије земље.

Активиран је хуманитарни број 17023, чијим позивањем донирате 2,00 КМ, а отворен је и намјенски жиро рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља. Према посљедњим информацијама, путем хуманитарног броја 17023 грађани Босне и Херцеговине прикупили су више од 160.000 КМ за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске, те заједно са средствима прикупљеним путем жиро рачуна укупан износ је већи од 320.000 КМ.

Средства се могу уплатити на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број: 1340011130004680, назив банке: АSА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Treba 17.02.2023. 08:09
    pomoći svakome, više Sirijcima nego Turcima. A gdje je takva pomoć srpskom narodu??!!!!
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 47m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 53m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 20m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 2m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 12m
    0