Crveni krst i „Pošte Srpske“ zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije

16.02.2023. 15:52
1
IZVOR: katera.news

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić i direktor „Pošta Srpske“ Miladin Radović danas su u Banjaluci dogovorili saradnju u oblasti ljudske i logističke podrške humanitarnoj akciji Crvenog krsta Republike Srpske za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije.

- Jedan od vidova saradnje Crvenog krsta Republike Srpske sa „Poštama Srpske“ odnosiće se na uključivanje „Pošta Srpske“ u vidu ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, kao i stavljanje skladišnog prostora i prevoza prikupljene pomoći građana iz skladišta opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta Republike Srpske u centralno skladište na Pale – saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Direktor preduzeća „Pošte Srpske“ Miladin Radović rekao  da je na današnjem sastanku izražena želja da pruže podršku Crvenom krstu Republike Srpske u ljudstvu, ali i logističkom transportu prikupljene pomoći u centralno skladište.

Radović je ovom prilikom pozvao sve zaposlene radnike „Pošta Srpske“, korisnike usluga i sve građane dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji pomoći ugroženom stanovništvu Sirije i Turske, jer je, kako je naveo, ljudska i društvena obaveza.

Podsjećamo, Crveni krst Republike Srpske je slijedeći uputstva Društva Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo humanitarnu akciju pomoći posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta širom Republike Srpske ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio ove dvije zemlje.

Aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem donirate 2,00 KM, a otvoren je i namjenski žiro račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja. Prema posljednjim informacijama, putem humanitarnog broja 17023 građani Bosne i Hercegovine prikupili su više od 160.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske, te zajedno sa sredstvima prikupljenim putem žiro računa ukupan iznos je veći od 320.000 KM.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Društva Crvenog krsta/križa BiH broj: 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Treba 17.02.2023. 08:09
    pomoći svakome, više Sirijcima nego Turcima. A gdje je takva pomoć srpskom narodu??!!!!
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    4h 51m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    17h 48m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    2h 2m
    1
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    16h 10m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    18h 24m
    3