Црвени крст Републике Српске обиљежава Недјељу дјетета

04.10.2021. 17:58
0
ИЗВОР: СРНА

Црвени крст Републике Српске је, поводом Недјеље дјетета, обезбиједио девет машина за прање веша, прехрамбене и пакете одјеће, који ће на приједлог градских и општинских организација бити подијељени вишечланим социјално угроженим породицама у Српској.

Из Црвеног крста указују да се током Недјеље дјетета промовишу активности које се односе не само на дјечија права, него и на здравље дјеце, њихово образовање, васпитање, на заштиту дјеце без родитељског старања и смањење сиромаштва.

Активности које ће Црвени крст Републике Српске реализовати су израда и дистрибуција пропагандног материјала, организоване посјете вишечланим социјално угроженим породицама, као и породицама са четворо и више дјеце.

Недјеља дјетета се сваке године обиљежава у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Српске и Министарством просвјете и културе.

Све активности које ће Црвени крст Републике Српске реализовати током трајања Недјеље дјетета биће у складу са важећим хигијенско-епидемиолошким мјерама због присуства вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе ...
У Српској 40 новозаражених вирусом корона, смртни случај у Палама У Српској 40 новозаражених вирусом корона, смртни случај у Палама
Паљани претукли суграђанина Паљани претукли суграђанина
Најчитаније
 • Ухапшено лице из Источне Илиџе
  10h 38m
  0
 • Ухапшен осумњичени за скрнављење спомен-плоче на Врацама
  6h 17m
  0
 • Враћао се са свињокоља, пао на нож и преминуо
  12h 50m
  0
 • Главаш осудио одлуку Владе РС о укидању канцеларије Републичког завода за заштиту културе у Палама
  10h 12m
  0
 • Премијера филма "Чико, ја сам жив, немој да ме убијеш"
  11h 2m
  0