Црвени крст Републике Српске обиљежава Недјељу дјетета

04.10.2021. 17:58
0
ИЗВОР: СРНА

Црвени крст Републике Српске је, поводом Недјеље дјетета, обезбиједио девет машина за прање веша, прехрамбене и пакете одјеће, који ће на приједлог градских и општинских организација бити подијељени вишечланим социјално угроженим породицама у Српској.

Из Црвеног крста указују да се током Недјеље дјетета промовишу активности које се односе не само на дјечија права, него и на здравље дјеце, њихово образовање, васпитање, на заштиту дјеце без родитељског старања и смањење сиромаштва.

Активности које ће Црвени крст Републике Српске реализовати су израда и дистрибуција пропагандног материјала, организоване посјете вишечланим социјално угроженим породицама, као и породицама са четворо и више дјеце.

Недјеља дјетета се сваке године обиљежава у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Српске и Министарством просвјете и културе.

Све активности које ће Црвени крст Републике Српске реализовати током трајања Недјеље дјетета биће у складу са важећим хигијенско-епидемиолошким мјерама због присуства вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Од сутра "Дани сјећања на јуни 1992. године" у Палама Од сутра "Дани сјећања на јуни 1992. године" у Палама
Крађа у Палама Крађа у Палама
Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи на Палама Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи на Палама
Најчитаније
 • Ухапшено лице осумњичено за промет наркотицима у Источном Сарајеву
  9h 48m
  0
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  14h 0m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  13h 11m
  1
 • Крађа у Палама
  14h 14m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  13h 15m
  0