Crveni krst Republike Srpske obilježava Nedjelju djeteta

04.10.2021. 17:58
0
IZVOR: SRNA

Crveni krst Republike Srpske je, povodom Nedjelje djeteta, obezbijedio devet mašina za pranje veša, prehrambene i pakete odjeće, koji će na prijedlog gradskih i opštinskih organizacija biti podijeljeni višečlanim socijalno ugroženim porodicama u Srpskoj.

Iz Crvenog krsta ukazuju da se tokom Nedjelje djeteta promovišu aktivnosti koje se odnose ne samo na dječija prava, nego i na zdravlje djece, njihovo obrazovanje, vaspitanje, na zaštitu djece bez roditeljskog staranja i smanjenje siromaštva.

Aktivnosti koje će Crveni krst Republike Srpske realizovati su izrada i distribucija propagandnog materijala, organizovane posjete višečlanim socijalno ugroženim porodicama, kao i porodicama sa četvoro i više djece.

Nedjelja djeteta se svake godine obilježava u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture.

Sve aktivnosti koje će Crveni krst Republike Srpske realizovati tokom trajanja Nedjelje djeteta biće u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama zbog prisustva virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Glavaš osudio odluku Vlade RS o ukidanju kancelarije Republičkog zavoda za zaštitu kulture u Palama Glavaš osudio odluku Vlade RS o ukidanju kancelarije Republičkog zavoda za zaštitu kulture ...
U Srpskoj 40 novozaraženih virusom korona, smrtni slučaj u Palama U Srpskoj 40 novozaraženih virusom korona, smrtni slučaj u Palama
Paljani pretukli sugrađanina Paljani pretukli sugrađanina
Najčitanije
 • Uhapšeno lice iz Istočne Ilidže
  10h 40m
  0
 • Uhapšen osumnjičeni za skrnavljenje spomen-ploče na Vracama
  6h 19m
  0
 • Vraćao se sa svinjokolja, pao na nož i preminuo
  12h 52m
  0
 • Glavaš osudio odluku Vlade RS o ukidanju kancelarije Republičkog zavoda za zaštitu kulture u Palama
  10h 14m
  0
 • Premijera filma "Čiko, ja sam živ, nemoj da me ubiješ"
  11h 4m
  0