Црвени крст Републике Српске обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви

13.06.2022. 12:10
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске сутра ће обиљежити Свјетски дан добровољних давалаца крви и тако скренути пажњу друштву на значај и потребу за сигурном крви и крвним дериватима.

Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом: „Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе“, желимо исказати захвалност добровољним даваоцима крви на поклону којим спашавају животе других људи и анимирати их да се у што већем броју укључе у акције даривања крви, наводи се у саопштењу.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету који добровољно, анонимно и неочекујући никакву награду дарују крв и тиме спашавају хиљаде живота других људи.

Црвени крст Републике Српске овај датум ће ове године обиљежити кроз низ активности, а вишеструким добровољним даваоцима ће уручити признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спашавањем живота и здравља других људи.

- На тај начин, Црвени крст Републике Српске ће изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у нашем друштву - саопштено је из Црвеног крста

Из Црвеног крста Републике Српске су рекли да ће у склопу активности, у периоду од 1. јуна до 1. јула, општинске и градске организације Црвеног крста анимирати студенте, запослене у радним организацијама, институцијама, спортисте и друге грађане, те реализовати акције добровољног давалаштва крви у својим локалним заједницама.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 31m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 35m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 0m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 33m
    0