Црвени крст Републике Српске у суботу обиљежава Свјетски дан прве помоћи

07.09.2023. 11:32
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске у суботу ће обиљежити Свјетски дан прве помоћи под мотом „Прва помоћ у дигиталном свијету“ уз слоган да је важно „доћи до свакога, било када, било гдје“.

Овогодишње обиљежавање Свјетског дана прве помоћи базира се на промоцији дигиталних платформи за лакше и брже стицање знања и вјештина о првој помоћи, прилагођено и дјеци, одраслим млађим и старијим особама.

- Правовремено пружање прве помоћи од велике је важности у спашавању људских живота и свако од нас се врло често може наћи у ситуацији да пружи прву помоћ другоме. Правилно пружена прва помоћ изузетно је значајна како за појединца, тако и за ширу заједницу – навели су из ове организације.

Додају да ће у све активности општинских и градских организација у структури Црвеног крста Републике Српске биће укључени волонтери и активисти свих старосних група.

- Поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву. Такође, наредне недјеље ће у образовним установама бити одржана предавања о важности познавања и пружања прве помоћи, те промовисани ефекти и могућности које данас нуде модерне технологије с циљем ширења знања и вјештина о познавању прве помоћи – саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 47m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 31m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 16m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 58m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 17m
    0