Crveni krst Republike Srpske u subotu obilježava Svjetski dan prve pomoći

07.09.2023. 11:32
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u subotu će obilježiti Svjetski dan prve pomoći pod motom „Prva pomoć u digitalnom svijetu“ uz slogan da je važno „doći do svakoga, bilo kada, bilo gdje“.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći bazira se na promociji digitalnih platformi za lakše i brže sticanje znanja i vještina o prvoj pomoći, prilagođeno i djeci, odraslim mlađim i starijim osobama.

- Pravovremeno pružanje prve pomoći od velike je važnosti u spašavanju ljudskih života i svako od nas se vrlo često može naći u situaciji da pruži prvu pomoć drugome. Pravilno pružena prva pomoć izuzetno je značajna kako za pojedinca, tako i za širu zajednicu – naveli su iz ove organizacije.

Dodaju da će u sve aktivnosti opštinskih i gradskih organizacija u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske biće uključeni volonteri i aktivisti svih starosnih grupa.

- Pored redovnih aktivnosti, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održati pokazne vježbe, kontrole kutija prve pomoći, akcije mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, te izvršiti podjelu promotivno-edukativnog materijala stanovništvu. Takođe, naredne nedjelje će u obrazovnim ustanovama biti održana predavanja o važnosti poznavanja i pružanja prve pomoći, te promovisani efekti i mogućnosti koje danas nude moderne tehnologije s ciljem širenja znanja i vještina o poznavanju prve pomoći – saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim pojedincima Sutra sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske i dodjela priznanja istaknutim poje...
Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crveno...
Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    16h 47m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 20m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 54m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 0m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 22m
    0