Црвени крст Републике Српске уручио донацију Болници „Србија“

10.05.2022. 13:17
0
ИЗВОР: katera.news

Поводом Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста Сњежана Ковач, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, посјетила је ЈЗУ Болница “Србија“.

Овом приликом, Црвени крст је Одјељењу за гинекологију и акушерство Болнице „Србија“ донирао пакете хуманитарне помоћи .

- Од 8. до 15. маја обиљежавамо Недјељу Црвеног крста и проводимо нашу редовну акцију, а то је поклон за бебу рођену у том периоду - рекла је Ковач.

Осим тога, Ковач је истакла да ће одјељењима у овој болници, којима је то неопходно, бити дониране мушке пиџаме и постељина.

Слика

Фото: katera.news

- У градским и општинским организацијама Црвеног крста у наредних седам дана биће много активности. Осим тренутног конкурса за најбоље ликовне и литералне радове на тему ,,Тридесет година стазама хуманости“ биће организована и акција подјеле пакета за вишечлане, социјално угрожене породице – најавила је Ковач.

Према њеним ријечима, у току Недјеље Црвеног крста, у плану су посјете заводима за дјецу ометену у развоју у Приједору, Вишеграду, Дервенти, као и психијатријску болници на Сокоцу.

Осим тога, Ковач је најавила да ће 28. маја у Палама бити одржано републичко такмичење из прве помоћи.

Директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија захвалио се на донацији, истичући да ово није први пут да Црвени крст Републике Српске донацијама и пакетима помоћи помаже болници.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач након Болнице "Србија" посјетила је Дом за стара лица Источно Сарајево којем је, такође, уручила пакете хуманитарне помоћи.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 48m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 47m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 14m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 41m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 6m
    0