Crveni krst Republike Srpske uručio donaciju Bolnici „Srbija“

10.05.2022. 13:17
0
IZVOR: katera.news

Povodom Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta Snježana Kovač, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, posjetila je JZU Bolnica “Srbija“.

Ovom prilikom, Crveni krst je Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Bolnice „Srbija“ donirao pakete humanitarne pomoći .

- Od 8. do 15. maja obilježavamo Nedjelju Crvenog krsta i provodimo našu redovnu akciju, a to je poklon za bebu rođenu u tom periodu - rekla je Kovač.

Osim toga, Kovač je istakla da će odjeljenjima u ovoj bolnici, kojima je to neophodno, biti donirane muške pidžame i posteljina.

Slika

Foto: katera.news

- U gradskim i opštinskim organizacijama Crvenog krsta u narednih sedam dana biće mnogo aktivnosti. Osim trenutnog konkursa za najbolje likovne i literalne radove na temu ,,Trideset godina stazama humanosti“ biće organizovana i akcija podjele paketa za višečlane, socijalno ugrožene porodice – najavila je Kovač.

Prema njenim riječima, u toku Nedjelje Crvenog krsta, u planu su posjete zavodima za djecu ometenu u razvoju u Prijedoru, Višegradu, Derventi, kao i psihijatrijsku bolnici na Sokocu.

Osim toga, Kovač je najavila da će 28. maja u Palama biti održano republičko takmičenje iz prve pomoći.

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija zahvalio se na donaciji, ističući da ovo nije prvi put da Crveni krst Republike Srpske donacijama i paketima pomoći pomaže bolnici.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač nakon Bolnice "Srbija" posjetila je Dom za stara lica Istočno Sarajevo kojem je, takođe, uručila pakete humanitarne pomoći.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    21h 56m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    20h 10m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    18h 0m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    10h 25m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    21h 15m
    0