Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО)

18.05.2023. 18:53
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Црвеног крста Републике Српске данас су посјетили град Приједор и општине Козарска Дубица, Нови Град и Костајница, у којима су обилне кишне падавине протеклих дана проузроковале велику материјалну штету и плављење великог броја домаћинстава.

У сарадњи са секретарима Градске организације Црвеног крста Приједор и општинских организација Црвеног крста у Козарској Дубици, Новом Граду и Костајници, представници Црвеног крста Републике Српске су уручили помоћ за локално угрожено становништво и подијелили им прехрамбене пакете, воду за пиће, чизаме, кабанице, ћебад и средстава за дезинфекцију просторија.

- На основу исказаних потреба организација Црвеног крста Републике Српске у Приједору, Козарској Дубици, Костајници и Новом Граду реаговали смо у складу са расположивим ресурсима и допремили потребну хуманитарну робу на терен, која ће даље бити дистрибуисана према крајњим корисницима у стању потребе, наводи се у саопштењу Црвеног крста Републике Српске.

Како су навели, Црвени крст Републике Српске је увијек у вријеме природних непогода и катастрофа био стална подршка локалним организацијама Црвеног крста у угроженим подручјима, посебно истичући примјер Градске организације Црвеног крста Добој која је у поплављена подручја приједорске регије упутила донацију од 350 литара воде за пиће.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић истакао је да је Црвени крст Републике Српске још једном показао одговорност у оваквим ситуацијама, реаговао на вријеме и посредством својих организација у поплављеним подручјима одговорио на потребе угроженог становништва.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

- И овај пут, као небројено пута до сада, када смо се сусретали са природним непогодама, реаговали смо, извршили дистрибуцију неопходне хуманитарне робе и оправдали своју улогу на терену у оваквим ситуацијама. Настојаћемо и даље да, у сарадњи са партнерским организацијама и институцијама, те уз координацију градских и општинских организација Црвеног крста, пратимо ситуацију на терену и помогнемо локалном становништву у опоравку од поплава – рекао је Лазић.

Подсјећамо да је Црвени крст Републике Српске у протекле три године уз подршку Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, швајцарског Црвеног крста и Црвеног крста Новог Сада реализовао пројекте помоћи великом броју становништва угроженом у земљотресима и поплавама који су погодили Херцеговину, Сарајевско-романијску регију и у два наврата приједорску регију.

Црвени крст Републике Српске интензивно шаље извјештаје Међународној федерацији Црвеног крста и Црвеног полумјесеца о стању у поплављеним подручјима Републике Српске и броју угроженог становништва, те ће у наредном периоду настојати да обезбиједи додатну подршку за опоравак ових домаћинстава, додали су у саопштењу.

Након што се вода повуче из поплављених стамбених јединица и помоћних и других објеката, Црвени крст Републике Српске ће извршити анализу и процјену стања на терену и посредством општинских и градских организација Црвеног крста настојати да помогне у санацији и обезбиједи додатну подршку локалном становништву.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Радован примио терапију и мало је боље Радован примио терапију и мало је боље
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    21h 4m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    15h 48m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    15h 1m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    17h 9m
    2
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    19h 22m
    1