Чудотворна икона Пресвете Богородице из Русије донесена у Подгорицу

22.08.2023. 17:20
0
ИЗВОР: srna.rs

У Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици данас је донесена чудотворна мироточива икона Пресвете Богородице из Русије под називом "Умекшање злих срца", која, према ријечима старјешине овог храма Николе Пејовића, подсјећа и опомиње да се без чистога и смиренога срца Бог не може видјети.

Пејовић је рекао да ниједна личност у историји српске цркве и на земаљском шару није узвишенија и тако величанствена као што је Пресвета Богородица.

Он је истакао и да је у ове припремне дане за велики празник Успења Пресвете Богородице велики благослов да црквену заједницу у Подогорици походи ова чудотворна икона.

- Ево ових дана када се и постом припремамо да прославимо празник Успења Пресвете Богородице, походи нас чудотворна мироточива икона `Умекшање злих срдаца`. Имали смо ту радост и благослов да је и ова наша икона, која се налази у Храму, пред почетак Страсне седмице мироточила из ока и миро је текло све до Васкршњег понедјељка - нагласио је Пејовић.

Свештеник Пејовић је рекао да је у данашње вријеме присутно много нетртпељивости и неразумијевања међу ближњима, а да чудотворна икона Пресвете Богородице подсјећа и опомиње да се без чистога и смиренога срца Бог не може видјети.

- Није случајно да она долази код нас и међу нас у ово вријеме. Очигледно да треба да омекшају наша срца и да смо се поприлично охладили и отуђили једни од других и од живога Бога. Не можемо вољети Бога ако не волимо једни друге - истакао је прота Никола.

Он је такође заблагодарио и прослављеном кошаркашу и добротвору Николи Миротићу и његовој супрузи Нини који су учинили да се својом љубављу, иницијативом и организацијом донесе из Русије ова чудотворна икона.

Икона ће у Храму бити доступна на цјеливање и благослов до понедјељка 28. августом одакле ће бити пренијета у Манастир Острог. Поводом доласка ове светиње, протојереј Предраг Шћепановић, архијерејски намјесник подгоричко-даниловградски, служио је јутрос литургију.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 6m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 46m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 58m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 31m
    0