Цвијановић: „Наступ ЦИК-а крајње непрофесионалан“

14.10.2022. 14:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је наступ ЦИК-а БиХ крајње непрофесионалан и да је у цијелом изборном процесу најнекредибилнија управо та комисија.

- То је крајње непрофесионална прича и наступ на који они излазе у јавност. Прво су нам три дана објашњавали како је нешто незаконито, а онда након тога узели и урадили то незаконито зато што су били под притиском опозиције и странаца. Након тога предсједник Комисије изађе и каже како недостаје бирачки материјал са 61 бирачког мјеста, а након тога колегиница /Вања Бјелица/ Прутина изађе да то мало олабави па каже да је то ипак са 20, а можда су само погрешно спаковали. Они су неозбиљни људи - истакла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да чланови ЦИК-а имају велики терет, а то су њихове политичке везе са својим политичким базама.

- Један члан, који је био и кандидат ПДП-а, нормално је да се и формално ишчланио када је постао члан ЦИК-а, али је наставио да одржава те везе. Уздам се у то да су бирачки одбори на терену, дакле људи из Републике Српске, провели ствари како треба. Ми знамо да у редовима посматрача имамо све партије заступљене. Увијек се деси нека ситна ствар, техничка грешка, која не мијења у суштини оно што је резултат и кредибилитет изборног процеса - нагласила је Цвијановићева у изјави за АТВ.

Она је указала да је изборни процес најозбиљнија ствар која се мора провести у својој земљи да би показали да сте демократско друштво и да поштујете оно што су стандарди демократског друштва.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 2m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 7m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 50m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 56m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 4m
    0