Цвијановићева задовољна развојем општине Пале

07.10.2020. 15:56
1
ИЗВОР: Катера

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са начелником општине Пале Бошком Југовићем о актуелним и будућим инфраструктурним улагањима, те најавила подршку и помоћ при реализацији бројних пројеката.

Цвијановићева је у току радне посјете општини Пале заједно са руководством општине посјетила изградњу новог објекта вртића „Буба-Мара“ и реконструкцију постојеће зграде Дома здравља „Пале“, гдје се састала са директорима ових јавних установа.

- Задовољство ми је што сам данас у Палама и што имам прилику да видим све резултате рада начелника и његове администрације, те могу да закључим да овдје имамо једну стабилност буџета, да општина стабилно функционише и да имамо стабилан локални парламент. Све те ствари допринијеле су да становници Пала живе у сасвим другачијем амбијенту данас – рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је задовољна тиме како се општина Пале развија, те да је важно да становници ове општине добију све што им је потребно, попут пројеката чија је изградња у току.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је истакао да је задовољан подршком коју му пружа предсједник Републике и Влада Републике Српске, посебно када се то односи на актуелну ситуацију изазвану пандемијом вируса корона.

- Порука данашњег сусрета јесте да институције Републике Српске чврсто стоје иза општине Пале и да нас у наредном периоду очекује реализација пројеката, који су већ потписани. Једина мана у овом тренутку је недостатак инвеститора на тржишту, њихова окупираност на цијелој регији – рекао је Југовић.

Слика

Југовић је нагласио да је задовољан тиме што је предсједник Републике Српске имала прилику да посјети локацију гдје се проширује вртић, као и да обиђе радове на санацији зграде Дома здравља „Пале“.

Директор ЈУ Вртић „Буба-Мара“ Пале Вања Југовић рекла је новинарима да је у питању проширење капацитета вртића за око 550 метара квадратних простора, те додала да ће овај дио олакшати смјештај до 130 малишана.

Она је истакла да се завршетак радова на проширењу и изградњи нове зграде вртића „Буба-Мара“ очекује крајем новембра мјесеца текуће године, те додала да ће тим капацитетом ова предшколска установа важити за једну од највећих у Републици Српској.

Према њеним ријечима, вриједност радова на изградњи додатног објекта износи 650.000 КМ, док ће Влада Републике Српске обезбједити око 250.000 КМ за санацију приступног пута и уређење дворишта.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Kucka 07.10.2020. 17:58
    Ti si po glasove dosla pred izbore
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 10m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 43m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 9m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 22m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 51m
    3