Cvijanovićeva zadovoljna razvojem opštine Pale

07.10.2020. 15:56
1
IZVOR: Katera

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem o aktuelnim i budućim infrastrukturnim ulaganjima, te najavila podršku i pomoć pri realizaciji brojnih projekata.

Cvijanovićeva je u toku radne posjete opštini Pale zajedno sa rukovodstvom opštine posjetila izgradnju novog objekta vrtića „Buba-Mara“ i rekonstrukciju postojeće zgrade Doma zdravlja „Pale“, gdje se sastala sa direktorima ovih javnih ustanova.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas u Palama i što imam priliku da vidim sve rezultate rada načelnika i njegove administracije, te mogu da zaključim da ovdje imamo jednu stabilnost budžeta, da opština stabilno funkcioniše i da imamo stabilan lokalni parlament. Sve te stvari doprinijele su da stanovnici Pala žive u sasvim drugačijem ambijentu danas – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je zadovoljna time kako se opština Pale razvija, te da je važno da stanovnici ove opštine dobiju sve što im je potrebno, poput projekata čija je izgradnja u toku.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je istakao da je zadovoljan podrškom koju mu pruža predsjednik Republike i Vlada Republike Srpske, posebno kada se to odnosi na aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom virusa korona.

- Poruka današnjeg susreta jeste da institucije Republike Srpske čvrsto stoje iza opštine Pale i da nas u narednom periodu očekuje realizacija projekata, koji su već potpisani. Jedina mana u ovom trenutku je nedostatak investitora na tržištu, njihova okupiranost na cijeloj regiji – rekao je Jugović.

Slika

Jugović je naglasio da je zadovoljan time što je predsjednik Republike Srpske imala priliku da posjeti lokaciju gdje se proširuje vrtić, kao i da obiđe radove na sanaciji zgrade Doma zdravlja „Pale“.

Direktor JU Vrtić „Buba-Mara“ Pale Vanja Jugović rekla je novinarima da je u pitanju proširenje kapaciteta vrtića za oko 550 metara kvadratnih prostora, te dodala da će ovaj dio olakšati smještaj do 130 mališana.

Ona je istakla da se završetak radova na proširenju i izgradnji nove zgrade vrtića „Buba-Mara“ očekuje krajem novembra mjeseca tekuće godine, te dodala da će tim kapacitetom ova predškolska ustanova važiti za jednu od najvećih u Republici Srpskoj.

Prema njenim riječima, vrijednost radova na izgradnji dodatnog objekta iznosi 650.000 KM, dok će Vlada Republike Srpske obezbjediti oko 250.000 KM za sanaciju pristupnog puta i uređenje dvorišta.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Kucka 07.10.2020. 17:58
    Ti si po glasove dosla pred izbore
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    12h 8m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 50m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    12h 14m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    12h 12m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    11h 3m
    0