Да ли се Српска задужила још 10 милиона КМ?

08.08.2024. 19:25
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Када су већ престали да очекују да ће добити накнаде које им већ недјељама касне, запосленима у Народној скупштини Републике Српске данас су одједном уплаћене и накнаде за превоз и топли оброк, као и по 300 КМ регреса.

Како сазнаје Српскаинфо, накнаде за превоз су добили и народни посланици, а сљедећи у реду чекања су запослени у Влади Републике Српске.

Подсјећамо, данас је почела исплата пензија, те исплата накнада за превоз запосленима у просвјети и у институцијама културе.

– За нас је ово данас био шок. Нисмо очекивали уплату, јер су нам прије два дана рекли да се не надамо никаквим парама, ни ове, ни идуће седмице – каже саговорница Српскаинфо из Народне скупштине Републике Српске.

Она додаје да се није нимало обрадовала овим изненадним уплатама, иако ће јој за превоз и топли оброк на рачун лећи око 300 КМ, а за регрес, који се исплаћује једном годишње, још толико.

– Питам се шта се дешава и одакле одједном све те паре. Очигледно, у буџету фали новца, а они који њима управљају су нервозни и настоје да изненадним уплатама запуше уста критичарима власти који тврде да је Република Српска у дубокој финансијској кризи – говори саговорница.

Подсјећамо, од јутрос влада велика нервоза у Влади Републике Српске након писања Српскаинфо да касне исплате накнада за превоз и уплате доприноса у просвјети у Српској.

Промптно су се огласиле и министарка финансија Зора Видовић и министарка просвјете Жељка Стојчић, која тврди да је у питању “грешка у једној школи”.

Сада се многи питају одакле одједном новац за исплате пензија и бројних накнада у току данашњег дана.

Влада Републике Српске је прије неколико дана донијела одлуку о емитовању дугорочних обвезница у вриједности од 10 милиона КМ.

Да ли се на Бањалучкој берзи већ појавио улагач, или улагачи, који су откупили обвезнице? Шпекулише се да се Српска опет задужила и да је управо тих 10 милиона од обвезница послужило властима у Српској да изненадним уплатама “покажу мишиће”.

Коментари 0
Повезане вијести
Народ огуглао на пљачку Народ огуглао на пљачку
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Дан српског јединства, слободе и националне заставе Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0