Da li se Srpska zadužila još 10 miliona KM?

08.08.2024. 19:25
0
IZVOR: srpskainfo.com

Kada su već prestali da očekuju da će dobiti naknade koje im već nedjeljama kasne, zaposlenima u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su odjednom uplaćene i naknade za prevoz i topli obrok, kao i po 300 KM regresa.

Kako saznaje Srpskainfo, naknade za prevoz su dobili i narodni poslanici, a sljedeći u redu čekanja su zaposleni u Vladi Republike Srpske.

Podsjećamo, danas je počela isplata penzija, te isplata naknada za prevoz zaposlenima u prosvjeti i u institucijama kulture.

– Za nas je ovo danas bio šok. Nismo očekivali uplatu, jer su nam prije dva dana rekli da se ne nadamo nikakvim parama, ni ove, ni iduće sedmice – kaže sagovornica Srpskainfo iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona dodaje da se nije nimalo obradovala ovim iznenadnim uplatama, iako će joj za prevoz i topli obrok na račun leći oko 300 KM, a za regres, koji se isplaćuje jednom godišnje, još toliko.

– Pitam se šta se dešava i odakle odjednom sve te pare. Očigledno, u budžetu fali novca, a oni koji njima upravljaju su nervozni i nastoje da iznenadnim uplatama zapuše usta kritičarima vlasti koji tvrde da je Republika Srpska u dubokoj finansijskoj krizi – govori sagovornica.

Podsjećamo, od jutros vlada velika nervoza u Vladi Republike Srpske nakon pisanja Srpskainfo da kasne isplate naknada za prevoz i uplate doprinosa u prosvjeti u Srpskoj.

Promptno su se oglasile i ministarka finansija Zora Vidović i ministarka prosvjete Željka Stojčić, koja tvrdi da je u pitanju “greška u jednoj školi”.

Sada se mnogi pitaju odakle odjednom novac za isplate penzija i brojnih naknada u toku današnjeg dana.

Vlada Republike Srpske je prije nekoliko dana donijela odluku o emitovanju dugoročnih obveznica u vrijednosti od 10 miliona KM.

Da li se na Banjalučkoj berzi već pojavio ulagač, ili ulagači, koji su otkupili obveznice? Špekuliše se da se Srpska opet zadužila i da je upravo tih 10 miliona od obveznica poslužilo vlastima u Srpskoj da iznenadnim uplatama “pokažu mišiće”.

Komentari 0
Povezane vijesti
Narod oguglao na pljačku Narod oguglao na pljačku
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0