„Дај гол, Пицула“ ори се стадионом у Војковићима

12.11.2022. 14:18
0
ИЗВОР: katera.news

Посебни призори са фудбалског меча стужу са стадиона у Војковићима, на коме се тренутно игра утакмица регуларног дијела сезоне између градских клубова ФК „Фамос“ и ФК „Славија“.

Оно што је окупило до сада незапамћен број гледалаца је хуманитарни повод.

„Дај гол, Пицула“ данас се ори стадионом у Војковићима и без обзира на исход утакмице, оба тима ће се осјећати као побједници, јер играју за свог суграђанина Горана Симића.

Тренер ФК „Фамоса“ Владимир Дрињак истиче да ово није обична утакмица и борба за бодове, већ борба за суграђанина Пицулу, који заслужује и више од овога.

-  Приоритет ове утакмице је хуманитарни карактер и утакмица која се игра за што бржи опоравак Пицуле. Он је оставио огроман фудбалски траг на нашим просторима, самим тим Пицула заслужује апсолутну подршку, што ћемо ми и чинити – истакао је Дрињак, коментаришући како се нада  опораву Пицуле, јер, како каже, има доста тога да покаже дјеци као фудбалска легенда.

Тренер ФК „Славије“ Горан Регоје је био дугогодишњи Пицулин саиграч, а како истиче, Симићу ће сигурно требати времана да буде онај „стари“.

- Уз нашу подршку, те подршку многобројних људи који су дошли на данашњи меч, такав исход неће изостати – рекао је Регоје.  

Капитен „Фамоса“ Марко Тешановић рекао је да је задовољан што је након више од двадесет година дошло вријеме за борбу са градским ривалом ФК „Славијом“.

- Повод утакмице је мало другачији, јер играмо за нашег друга Горана Симића. Он је човјек који је задужио овај град својим дјеловањем у фудбалу – навео је Тешановић.

Још увијек није касно да подржите овај градски дерби и суграђанина Горана Симића. Грађани Источног Сарајева данас, још једном, показују како није тешко бити хуман и пружити помоћ људима којима је то потребно.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 39m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 14m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 23m
    0