„Daj gol, Picula“ ori se stadionom u Vojkovićima

12.11.2022. 14:18
0
IZVOR: katera.news

Posebni prizori sa fudbalskog meča stužu sa stadiona u Vojkovićima, na kome se trenutno igra utakmica regularnog dijela sezone između gradskih klubova FK „Famos“ i FK „Slavija“.

Ono što je okupilo do sada nezapamćen broj gledalaca je humanitarni povod.

„Daj gol, Picula“ danas se ori stadionom u Vojkovićima i bez obzira na ishod utakmice, oba tima će se osjećati kao pobjednici, jer igraju za svog sugrađanina Gorana Simića.

Trener FK „Famosa“ Vladimir Drinjak ističe da ovo nije obična utakmica i borba za bodove, već borba za sugrađanina Piculu, koji zaslužuje i više od ovoga.

-  Prioritet ove utakmice je humanitarni karakter i utakmica koja se igra za što brži oporavak Picule. On je ostavio ogroman fudbalski trag na našim prostorima, samim tim Picula zaslužuje apsolutnu podršku, što ćemo mi i činiti – istakao je Drinjak, komentarišući kako se nada  oporavu Picule, jer, kako kaže, ima dosta toga da pokaže djeci kao fudbalska legenda.

Trener FK „Slavije“ Goran Regoje je bio dugogodišnji Piculin saigrač, a kako ističe, Simiću će sigurno trebati vremana da bude onaj „stari“.

- Uz našu podršku, te podršku mnogobrojnih ljudi koji su došli na današnji meč, takav ishod neće izostati – rekao je Regoje.  

Kapiten „Famosa“ Marko Tešanović rekao je da je zadovoljan što je nakon više od dvadeset godina došlo vrijeme za borbu sa gradskim rivalom FK „Slavijom“.

- Povod utakmice je malo drugačiji, jer igramo za našeg druga Gorana Simića. On je čovjek koji je zadužio ovaj grad svojim djelovanjem u fudbalu – naveo je Tešanović.

Još uvijek nije kasno da podržite ovaj gradski derbi i sugrađanina Gorana Simića. Građani Istočnog Sarajeva danas, još jednom, pokazuju kako nije teško biti human i pružiti pomoć ljudima kojima je to potrebno.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
Najčitanije
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    23h 18m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    19h 50m
    0
  • Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 43m
    0
  • Policajac godinama prosjacima uzimao novac
    20h 28m
    1
  • Neradni dan u Srpskoj
    9h 13m
    0