Дан сјећања на хероја Милана Тепића

28.09.2019. 16:09
0
ИЗВОР: Срна

Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа на спомен-обиљежју у Комленцу у Козарској Дубици сутра ће бити обиљежено 28 година од страдања народног хероја мајора Милана Тепића.

Помен Тепићу, у оквиру програма обиљежавања “Септембарских дана одбране”, биће служен у 10 часова на мјесном гробљу у Комленцу.

Мајор Југословенске народне армије Милан Тепић погинуо је 29. септембра 1991. године у бјеловарској касарни на Беденику, након што је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике.

За тај јуначки чин мајор Тепић је одлуком Предсједништва Социјалистичке Федеративне Републике Југославије постхумно одликован Орденом народног хероја.

У част овог јунак, Република Српска установила је Орден за посебне заслуге у рату, а одлуком Скупштине општине Козарска Дубица 29. септембар проглашен је Даном сјећања на народног хероја Милана Тепића.

Једна улица у Козарској Дубици носи име Милана Тепића, а у Парку народних хероја подигнута је биста са његовим ликом.

Народном хероју Милану Тепићу постхумно је 2007. године додијељен Златни грб општине Козарска Дубица, који је уручен његовом сину Александру.

Обиљежавањем сјећања на страдање мајора Милана Тепића биће завршен овогодишњи програм обиљежавања “Септембарских дана одбране” од хрватске агресије 1995. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски цвијет изузетне љепоте ставите на ревер и будите поносни Српски цвијет изузетне љепоте ставите на ревер и будите поносни
Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха
Српски цвијет изузетне љепоте данас ставите на ревер и будите поносни Српски цвијет изузетне љепоте данас ставите на ревер и будите поносни
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 15m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 19m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 12m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 9m
    0