Данас на снази црвени метеоаларм за дијелове БиХ

30.07.2020. 09:41
0
ИЗВОР: nezavisne.com

За регију Мостара, односно југ Босне и Херцеговине, за данас је упаљен црвени метеоаларм.

Црвени метеоаларм је упаљен због високих температура које ће износити између 39 и 41 степен. Црвени метеоаларм означава изузетно опасно вријеме.

- Изузетно интензиван метеоролошки догађај је прогнозиран. Велика штета и незгоде су могуће на великом подручју и то у већини случајева с опасношћу по живот. Често се информишите о очекиваним метеоролошким условима и ризицима. Пратите наредбе и савјете дате од стране ваших државних тијела у било којим условима и будите спремни на ванредне мјере - наводе из Европског метеоролошког сервиса Метеоаларм.

У четвртак ће у сјеверним дијеловима преовладавати сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. У Херцеговини претежно сунчано. У послијеподневним сатима на сјеверу је могућ понеки локални пљусак са грмљавином. Вјетар слаб до умјерене јачине. Вјетар сјеверног и сјевероисточног смјера, у Херцеговини  југозападног смјера. Јутарња температура ваздуха већином између 14 и 19, на југу земље до 25, а највиша дневна температура ваздуха већином између 30 и 35, на југу земље до 40 степени.

У петак се у Босни и Херцеговини се очекује већином умјерено облачно. Јутарња температура ваздуха већином између 15 и 20, на југу земље до 26, а највиша дневна температура ваздух већином између 29 и 34, на југу земље до 38 степени.

У суботу ће у Босни и Херцеговини бизи сунчано вријеме уз малу до умјерену наоблаку. Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера. Јутарња температура ваздух већином између 14 и 19, на југу земље до 24, а највиша дневна температура зрака већином између 29 и 34, на југу земље до 39 степени.

Коментари 0
Повезане вијести
На снази црвени метеоаларм у Србији На снази црвени метеоаларм у Србији
Црвено упозорење због обилних падавина Црвено упозорење због обилних падавина
На снази црвени метеоаларм На снази црвени метеоаларм
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    12h 1m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    13h 48m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    12h 48m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    9h 28m
    0
  • Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста
    8h 46m
    0