Данас народни скуп у Сјеверној Митровици

06.11.2022. 09:11
0
ИЗВОР: srna.rs

У Сјеверној Митровици данас ће бити одржан велики народни скуп са кога ће, како је најављено из Српске листе, бити поручено Европи и свијету да је њихова једина држава Србија.

Из Српске листе наводе да ће скуп бити одржан у 12.00 часова испред споменика цару Лазару у Сјеверној Митровици.

Очекује се да ће на скупу учествовати Срби из све четири општине са сјевера Косова - Лепосавића, Звечана, Косовске Митровице и Зубиног потока.

Из Организационог одбора Срни је речено да ће се народу обратити предсједник и потпредсједник Српске листе Гран Ракић и Игор Симић, градоначелници све четири општине, као и представници студената и народа.

На јучерашњем састанку политичких и институционалних представника Срба са Косова и Метохије одлучено је да Срби напусте све политичке институције - скупштину, владу и четири општине, али и правосудне органе, полицију и администрацију на Косову.

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је да ће одлуке бити на снази док Приштина не почне да поштује споразуме и право, не повуче одлуку о таблицама и формира Заједницу српских општина.

Коментари 0
Повезане вијести
Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић Срби са иконама Светог Василија и српским тробојкама прошетали кроз Лепосавић
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 37m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 10m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 36m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 49m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 18m
    3