Данас нас очекује нестабилно вријеме

09.09.2019. 08:31
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у протекла 24 часа није било рођених беба. На болничко лијечење примљена су 22 пацијента.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је овога јутра уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

У западним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ вози се по мокрим коловозима због кише која је падала или још негдје пада, док се у осталим крајевима за сада вози по сувим и мјестимчно влажним коловозима.
У котлинама и уз ријечне токове као и у вишим предјелима смањена је видљивост због јутарње магле, док су на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали одрони камења и земље на коловоз. 

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују да вожњу прилагоде условима на путу и да избјегавају ризична претицања. 

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници. 

У Републици Српској и Федерацији БиХ  данас ће бити умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином, те највишом температуром од 25 степени Целзијусових.
Након промјенљиво облачног јутра у већини крајева, са по којим пљуском на западу и сјеверу, облачност која доноси падавине ће се врло брзо преносити на исток и сјевероисток дајући пролазну краткотрајну кишу. 

Послије подне кише ће бити само на крајњем истоку, а у осталим предјелима биће суво и са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. 

Дуваће вјетар умјерене јачине јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода. 

Дневна температура ваздуха биће од 20 до 25, на сјевероистоку и југу могуће степен два више, у планинама на западу од 15 степени Целзијусових. 

Коментари 0
Повезане вијести
Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву
У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
Данас промјенљиво и топло Данас промјенљиво и топло
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    18h 17m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    18h 34m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    13h 14m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    17h 39m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    19h 10m
    5