Danas nas očekuje nestabilno vrijeme

09.09.2019. 08:31
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa nije bilo rođenih beba. Na bolničko liječenje primljena su 22 pacijenta.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U zapadnim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH vozi se po mokrim kolovozima zbog kiše koja je padala ili još negdje pada, dok se u ostalim krajevima za sada vozi po suvim i mjestimčno vlažnim kolovozima.
U kotlinama i uz riječne tokove kao i u višim predjelima smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz. 

Vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH  danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, te najvišom temperaturom od 25 stepeni Celzijusovih.
Nakon promjenljivo oblačnog jutra u većini krajeva, sa po kojim pljuskom na zapadu i sjeveru, oblačnost koja donosi padavine će se vrlo brzo prenositi na istok i sjeveroistok dajući prolaznu kratkotrajnu kišu. 

Poslije podne kiše će biti samo na krajnjem istoku, a u ostalim predjelima biće suvo i sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Duvaće vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 25, na sjeveroistoku i jugu moguće stepen dva više, u planinama na zapadu od 15 stepeni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 20m
    0
  • Slani mafini
    13h 41m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 36m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 30m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 59m
    3