Данас нова одлука Хрватске о мјерама на граници са БиХ

24.06.2020. 12:01
0
ИЗВОР: Buka

Како сазнаје Јутарњи лист од директора загребачког Наставног завода за јавно здравство “Др. Андрија Штампар" др Звонимира Шостара вјероватно ће градски епидемиолози ускоро загребачком штабу цивилне заштите предложити обавезно ношење заштитних маски у трамвајима и аутобусима.

Осим тога, предсједник Националног штаба цивилне заштите Давор Божиновић најавио је за јуче одлуку о новом режиму на граничним прелазима са Србијом, БиХ и Црном Гором.

Вјероватно ће се поново увести 14-дневна самоизолација за грађане који долазе из тих држава, али и из Сјеверне Македоније и с Косова.

- Пратимо епидемиолошку ситуацију у земљама сусједства и ово што биљежимо посљедњих дана су инфекције које долазе, односно које доносе људи који највећим дијелом долазе из земаља нашег источног сусједства. У сриједу имамо и састанак Стожера и вјеројатно ћемо донијети одлуку којом ћемо промијенити режим који у овом тренутку постоји на граничним прелазима са Србијом, БиХ и Црном Гором, али и када је питање путовање за држављане Косова и Сјеверне Македоније - поручио је у уторак Давор Божиновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију Ледо "заледио" и Загреб, селе погон у Србију
Гужва на улазу у БиХ у Градишци, Доњој Градини и Великој Кладуши Гужва на улазу у БиХ у Градишци, Доњој Градини и Великој Кладуши
Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском
Најчитаније
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  16h 48m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  16h 13m
  2
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  13h 51m
  0
 • На амбуланти у Сувом Долу разбијена стакла и ишчупана метална врата
  21h 16m
  0
 • Проглашен најљепши аутомобил у 2023. години
  22h 21m
  0