Данас нова одлука Хрватске о мјерама на граници са БиХ

24.06.2020. 12:01
0
ИЗВОР: Buka

Како сазнаје Јутарњи лист од директора загребачког Наставног завода за јавно здравство “Др. Андрија Штампар" др Звонимира Шостара вјероватно ће градски епидемиолози ускоро загребачком штабу цивилне заштите предложити обавезно ношење заштитних маски у трамвајима и аутобусима.

Осим тога, предсједник Националног штаба цивилне заштите Давор Божиновић најавио је за јуче одлуку о новом режиму на граничним прелазима са Србијом, БиХ и Црном Гором.

Вјероватно ће се поново увести 14-дневна самоизолација за грађане који долазе из тих држава, али и из Сјеверне Македоније и с Косова.

- Пратимо епидемиолошку ситуацију у земљама сусједства и ово што биљежимо посљедњих дана су инфекције које долазе, односно које доносе људи који највећим дијелом долазе из земаља нашег источног сусједства. У сриједу имамо и састанак Стожера и вјеројатно ћемо донијети одлуку којом ћемо промијенити режим који у овом тренутку постоји на граничним прелазима са Србијом, БиХ и Црном Гором, али и када је питање путовање за држављане Косова и Сјеверне Македоније - поручио је у уторак Давор Божиновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 16m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    17h 18m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 11m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 16m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    15h 19m
    1