Danas nova odluka Hrvatske o mjerama na granici sa BiH

24.06.2020. 12:01
0
IZVOR: Buka

Kako saznaje Jutarnji list od direktora zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar" dr Zvonimira Šostara vjerovatno će gradski epidemiolozi uskoro zagrebačkom štabu civilne zaštite predložiti obavezno nošenje zaštitnih maski u tramvajima i autobusima.

Osim toga, predsjednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je za juče odluku o novom režimu na graničnim prelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom.

Vjerovatno će se ponovo uvesti 14-dnevna samoizolacija za građane koji dolaze iz tih država, ali i iz Sjeverne Makedonije i s Kosova.

- Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva. U srijedu imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije - poručio je u utorak Davor Božinović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koliko stogodišnjaka živi u BiH? Koliko stogodišnjaka živi u BiH?
Pogledajte koliko je plaćen najskuplji uvezeni traktor u BiH Pogledajte koliko je plaćen najskuplji uvezeni traktor u BiH
U lignjama pronađeno 109 kilograma kokaina, odredište bila Hrvatska U lignjama pronađeno 109 kilograma kokaina, odredište bila Hrvatska
Najčitanije
  • Pica mafini
    20h 41m
    0
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    10h 19m
    0
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    20h 42m
    0
  • Poginula žena pješak
    16h 6m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    11h 51m
    1