Данас облачно и свјежије

24.10.2024. 08:58
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 46 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Пале, Јахорина

Због радова у ТС 10/0,4 kV Кошута-Јахорина доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 8.00 до 14.00 часова у објектима  “Руска кућа“ и апартмани код хотела “Кошута“.

Због радова на 10 kV воду Међеђа доћи ће до привременог  прекида у испоруци електричне енергије у периоду  од 8.00 до 14.00 часова потрошачима  у насељима: Пијавице, Дринско, Стражбенице, Језернице, Међеђа, Каоштице, Цријеп, Рохци, Ђипи, Бродар, Ораховци и Холујаци.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Оријент – Заборак доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи,Стопићи, Горњи Стопићи, Брезовице, Мостина, Старонићи и Ђаковићи.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 23 пацијента.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 7 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

На дионицама на којима су у току радови привремена сигнализација регулише саобраћај.

Због радова на дионици регионалног пута Шепак - граница Републике Српске /БиХ//Србије /Шепак/ и на мосту забрањен је саобраћај за возила чија највећа дозвољена маса прелази 40 тона и чије осовинско оптерећење прелази девет тона.

Током преласка, на мосту се истовремено могу наћи највише два теретна возила и то без путничких возила.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња - Приједор, Србац - Дервента, Хан Пијесак - Соколац, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионицама Гацко - Тјентиште у Саставцима, Добро Поље - Миљевина, Брод на Дрини - Хум, Градишка - Козарска Дубица, Теслић - Пођезера и на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута.

Ради бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, у интервалима од 11.00 до 15.00 часова биће привремених краћих обустава саобраћаја у трајању од једном до два пута по пет до седам минута.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Јабланица - Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица - Блидиње.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Преко граничног прелаза Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе и она се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво до потпуно облачно, свјежије и углавном суво вријеме, док ће на југу и даље бити сунчаније и топлије од осталих пред‌јела.

Слаба киша је могућа само понегд‌је на сјеверу и у брдско-планинским пред‌јелима од југозапада ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 12 на западу до 18 на истоку, на југу до 21 степен Целзијусов.

Дуваће слаб до умјерен вјетар источних смјерова.

Јутро је претежно облачно у већини крајева, док киша пада понегд‌је у Крајини.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац три, Рудо пет, Бијљеина, Хан Пијесак, Билећа и Чемерно седам, Сарајево и Тузла осам, Брчко и Зеница 10, Добој, Мркоњић Град и Рибник 11, Бањалука, Приједор и Нови Град 12, Требиње и Бихаћ 13, те Неум 18 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра постепено разведравање и топлије Сутра постепено разведравање и топлије
Данас претежно ведро, до вечери наоблачење Данас претежно ведро, до вечери наоблачење
Планирани прекиди електричне енергије Планирани прекиди електричне енергије
Најчитаније
  • Женска особа скочила са зграде Студентског дома у Палама
    13h 11m
    3
  • Детаљи трагедије у Палама: Обављен увиђај, тијело превезено на обдукцију
    9h 10m
    5
  • Ухапшен због употребе ватреног оружја у угоститељском објекту у Источном Новом Сарајеву
    6h 48m
    0
  • Погледајте колико ће ове године коштати литар ракије од крушке
    12h 2m
    0
  • Предложен притвор мушкарцу због насиља у породици
    9h 34m
    1