Danas oblačno i svježije

24.10.2024. 08:58
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 46 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Pale, Jahorina

Zbog radova u TS 10/0,4 kV Košuta-Jahorina doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 8.00 do 14.00 časova u objektima  “Ruska kuća“ i apartmani kod hotela “Košuta“.

Zbog radova na 10 kV vodu Međeđa doći će do privremenog  prekida u isporuci električne energije u periodu  od 8.00 do 14.00 časova potrošačima  u naseljima: Pijavice, Drinsko, Stražbenice, Jezernice, Međeđa, Kaoštice, Crijep, Rohci, Đipi, Brodar, Orahovci i Holujaci.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Orijent – Zaborak doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Glamočevići, Krč, Batkovići, Hoćevina, Todorovići, Zaborak, Veliki Banići,Stopići, Gornji Stopići, Brezovice, Mostina, Staronići i Đakovići.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 23 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 7 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na dionicama na kojima su u toku radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šepak - granica Republike Srpske /BiH//Srbije /Šepak/ i na mostu zabranjen je saobraćaj za vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 40 tona i čije osovinsko opterećenje prelazi devet tona.

Tokom prelaska, na mostu se istovremeno mogu naći najviše dva teretna vozila i to bez putničkih vozila.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja - Prijedor, Srbac - Derventa, Han Pijesak - Sokolac, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionicama Gacko - Tjentište u Sastavcima, Dobro Polje - Miljevina, Brod na Drini - Hum, Gradiška - Kozarska Dubica, Teslić - Pođezera i na području Doboja gd‌je je u toku izgradnja auto-puta.

Radi bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, u intervalima od 11.00 do 15.00 časova biće privremenih kraćih obustava saobraćaja u trajanju od jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Jablanica - Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica - Blidinje.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Preko graničnog prelaza Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase i ona se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno, svježije i uglavnom suvo vrijeme, dok će na jugu i dalje biti sunčanije i toplije od ostalih pred‌jela.

Slaba kiša je moguća samo ponegd‌je na sjeveru i u brdsko-planinskim pred‌jelima od jugozapada ka istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 12 na zapadu do 18 na istoku, na jugu do 21 stepen Celzijusov.

Duvaće slab do umjeren vjetar istočnih smjerova.

Jutro je pretežno oblačno u većini krajeva, dok kiša pada ponegd‌je u Krajini.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac tri, Rudo pet, Bijljeina, Han Pijesak, Bileća i Čemerno sedam, Sarajevo i Tuzla osam, Brčko i Zenica 10, Doboj, Mrkonjić Grad i Ribnik 11, Banjaluka, Prijedor i Novi Grad 12, Trebinje i Bihać 13, te Neum 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra postepeno razvedravanje i toplije Sutra postepeno razvedravanje i toplije
Danas pretežno vedro, do večeri naoblačenje Danas pretežno vedro, do večeri naoblačenje
Planirani prekidi električne energije Planirani prekidi električne energije
Najčitanije
  • Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma u Palama
    13h 9m
    3
  • Detalji tragedije u Palama: Obavljen uviđaj, tijelo prevezeno na obdukciju
    9h 8m
    5
  • Uhapšen zbog upotrebe vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu
    6h 46m
    0
  • Pogledajte koliko će ove godine koštati litar rakije od kruške
    12h 0m
    0
  • Predložen pritvor muškarcu zbog nasilja u porodici
    9h 32m
    1