Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи

14.09.2024. 10:15
0
ИЗВОР: katera.news

У оквиру манифестације "Дани Жарка Видовића", у простору новоотворене галерије на Шеталишту др Миодраг Лазић, од 11 часова, биће одржан округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку”.

Округли сто организују Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“ из Фоче, Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Културни клуб „Фронесис“ из Источног Сарајева и Задужбине „Жарко Видовић“ из Београда.

На округлом столу учествоваће академик Матија Бећковић, српски историчар умјетности,
ликовни критичар и публициста Никола Кусовац, потпредсједник Академије наука и
умјетности Републике Српске Миливоје Унковић, редовни професор Филозофског факултета Универзитета Црне Горе Борис Брајовић, књижевник, преводилац и новинар Мухарем Баздуљ, уредник у Заводу за уџбенике Београд Дејана Оцић, редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду Милош Ковић, декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула и декан Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ из Фоче Владислав Топаловић.

Подсјећамо, свечано отварање Галерије “Жарко Видовић”, која се налази на Шеталишту др Миодраг Лазић у Источној Илиџи, уприличено је синоћ, када је и почела манифестација “Дани Жарка Видовић".

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 30m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 21m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 8m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 34m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 16m
    0