Данас олујни вјетар и киша, предузети мјере заштите

02.12.2023. 09:13
0
ИЗВОР: srna.rs

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске упозорила је сва правна и физичка лица да због олујног вјетра предузму неопходне мјере заштите с циљем заштите људи и добара.

Из Цивилне заштите су апеловали да се од олујних удара вјетра обезбиједи и материјална имовина.

На већем подручју Републике Српске данас ће дувати вјетар са локалним олујним ударима, а прогнозира се периодична брзина вјетра од 70 до 90 километара на час, на планинама и више од 100 километар на час.

У Републици Српској и ФБиХ данас се у другом дијелу дана у већини предјела очекује киша, а понегдје су могући локални пљускови праћени грмлјавином.

У првом дијелу дана дуваће јак до олујни јужни вјетар, а послијеподне ће постепено почети да слаби.

Током пријеподнева уз постепено наоблачење киша ће почети да пада на сјеверозападу и западу, а потом ће захватити већину предјела, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу ће накратко доћи до престанка падавина и дјелимичног разведравања, а касније поподне и увече нове падавине са сјеверозапада захватиће сјеверне и западне предјела.

Усљед наглог пада температуре у тим крајевима киша ће прећи у сусњежицу и снијег у вишим предјелима, а слаб снијег ће понегдје падати и у низинама.

Јутарња температура ваздуха од нула до пет на западу, на истоку и југу до 12, у вишим предјелима од минус два, док ће највиша дневна бити од 17 до 23, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини и на сјеверозападу локално је забиљежена киша.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно девет, Хан Пијесак 12, Соколац 14, Билећа и Сарајево 16, Сребреница, Неум, Брчко и Зеница 19, Бањалука, Бијељина и Тузла 20 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 2m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 11m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 16m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    46m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 59m
    0