Данас помен припадницима Јахоринског одреда Специјалне полиције

03.11.2019. 09:20
0
ИЗВОР: Srna

У Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама данас ће бити служен парастос за 30 погинулих припадника Првог /Јахоринског/ одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске и њиховог легендарног команданта Рајка Кушића.

Предсједник Удружења ратних ветерана Јахоринског одреда Специјалне бригаде полиције Борислав Цицовић рекао је Срни да је током рата кроз овај одред прошло од 250 до 300 бораца, од којих је 30 уградило живот у темеље Српске.

Цицовић је навео да је Јахорински одред био је једна од елитних специјалних јединица, који је био у саставу Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Специјална бригада полиције формирана је 1992. године, имала је укупно девет одреда и дјеловала је на свим ратиштима у Републици Српској.

Парастос погинулим припадницима Првог /Јахоринског/ одреда бригаде Специјалне полиције МУП-а Републике Српске почеће у цркви Успења Пресвете Богородице на Палама у 12.00 часова, а након тога предвиђено је полагање вијенаца на Централном спомен-обиљежју палим борцима у 12.30 часова.

Ратни командант ове јединице Рајко Кушић, осим што је упамћен као херој одбрамбено-отаџбинског рата, прославио је Пале као истакнути спортиста.

Био је вишеструки првак Балкана и Европе у џудоу и освајач златне медаље на Универзијади.

Коментари 0
Повезане вијести
Папратна њива: Служен парастос за жртве некажњеног злочина Папратна њива: Служен парастос за жртве некажњеног злочина
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    7h 29m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    12h 44m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    10h 30m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    4h 12m
    2
  • Умрла глумица Радмила Живковић
    8h 56m
    0