Danas pomen pripadnicima Jahorinskog odreda Specijalne policije

03.11.2019. 09:20
0
IZVOR: Srna

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama danas će biti služen parastos za 30 poginulih pripadnika Prvog /Jahorinskog/ odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske i njihovog legendarnog komandanta Rajka Kušića.

Predsjednik Udruženja ratnih veterana Jahorinskog odreda Specijalne brigade policije Borislav Cicović rekao je Srni da je tokom rata kroz ovaj odred prošlo od 250 do 300 boraca, od kojih je 30 ugradilo život u temelje Srpske.

Cicović je naveo da je Jahorinski odred bio je jedna od elitnih specijalnih jedinica, koji je bio u sastavu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Specijalna brigada policije formirana je 1992. godine, imala je ukupno devet odreda i djelovala je na svim ratištima u Republici Srpskoj.

Parastos poginulim pripadnicima Prvog /Jahorinskog/ odreda brigade Specijalne policije MUP-a Republike Srpske počeće u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 12.00 časova, a nakon toga predviđeno je polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju palim borcima u 12.30 časova.

Ratni komandant ove jedinice Rajko Kušić, osim što je upamćen kao heroj odbrambeno-otadžbinskog rata, proslavio je Pale kao istaknuti sportista.

Bio je višestruki prvak Balkana i Evrope u džudou i osvajač zlatne medalje na Univerzijadi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    9h 30m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    14h 45m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    4h 13m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    6h 13m
    2
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    12h 31m
    0