Данас претежно ведро, до вечери наоблачење

23.10.2024. 08:31
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 52 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција Пале:

Источна Илиџа,

Због радова на 10 kV воду Лукавица, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у улицама: Друге сарајевске бригаде, Милоша Обилића, Ристе Анђића, Војводе Живојина Мишића, Петра Сарајевског, Српских палих бораца, Срђана Кнежевића и Равногорска.

У Палама ће, због радова на КО 10 kV Компес у периоду од 8.00 до 11.00 часова без струје бити потрошачи у насељима Криводоли, Бријежђа, те дио улице Старине Новака и дио Крижа.

Соколац,

Због радова у ТС 110/10/35 kV Соколац организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“ доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према следећем распореду:

КО 10 kV Центар Подроманија, од 10.00 до 11.00 часова; потрошачима у насељима:  Мајдани, Горњи Балтићи, Огледни Центар, Подроманија, Примчићи, Дикаљи, Сајице, Бујеч, Бјелосављевићи, Кула, Новосеоци, Ђедовци, Газије, Павичићи, Озерковићи, Неправдићи, Зорановићи (општина Соколац)   и Стјенице (општина Рогатица).

КО 10 kV Ауто База, од 11.00 до 12.00 часова; насеља: Лазе, Видрићи, Маргетићи, Станића брдо, Кошутица, Прељубовићи, Ранчићи, Жљебови, Геруша, Ладовићи и Мичиводе, те потрошачи “Аутотранспорт“ и “Ћилимара“.

КО 10 kV Столарија, од 12.00 до 14.30 часова; локалитет бивше фабрике “Романија“.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Челебићи, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима Челебићи и Мештревац.

Ново Гораждe/Чајниче

Због радова на 10 kV воду Чајниче из ТС 110/х kV Горажде 2, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Хубјери, Бучје, Жужело, Закаље, Козара и Поткозара на подручју општине Ново Горажде, те насељима: Кобилићи, Капов Хан, Судићи, Миљено, Безујно, Бучковићи, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Тројан, Брента Црни Бор, Батотићи и Трпиње, на подручју општине Чајниче.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица и два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 10 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћа се по претежно сувим коловозима, а магла, мјестимично густа, смањује видљивост у котлинама и преко планинских предјела, посебно на ширем подручју Фоче и Мркоњић Града.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају и на учестале одроне и савјетују опрез и избјегавање ризичних претицања.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралним путним правцима од Бијељине према Брчком, Драготиња - Приједор, Србац - Дервента, Хан Пијесак - Соколац, Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Ради бушачко-минерских радова на регионалном путу Источно Сарајево - Требевић - Брус, на локалитету Златиште, општина Источни Стари Град, у интервалима од 11.00 до 15.00 часова биће привремених краћих обустава саобраћаја у трајању од једном до два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Јабланица - Мостар саобраћај је омогућен за све категорије возила, с тим што је на подручју Доње Јабланице успорен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

И даље је на снази обустава саобраћаја на магистралном путу Јабланица - Блидиње.

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно ведро, али ће до вечери доћи до наоблачења које ће се проширити са запада.

Крајем дана понегдје на сјеверозападу могућа је слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 17 до 22, на југу до 24, у вишим предјелима и мјестима са маглом од 15 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, ујутру јужни, а током дана у скретању на сјеверни.

Јутро је прохладно и претежно ведро, на западу умјерено до претежно облачно уз сунчане периоде, а у вишим предјелима на истоку слаб приземни мраз.

Око ријека и по котлинама је пролазна магла, која ће се понегдје задржавати дуже током дана уз свјежије вријеме.

Температура измјерена у 7.00 часова: Соколац један, Бијељина пет, Хан Пијесак, Билећа, Рудо, Сарајево и Тузла шест, Брчко седам, Добој, Нови Град, Рибник, Чемерно и Зеница осам, Бањалука девет, Мркоњић Град 10, Приједор и Бихаћ 11, Требиње 13 и Неум 17 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Планирани прекиди електричне енергије Планирани прекиди електричне енергије
Рођене 22 бебе у Српској Рођене 22 бебе у Српској
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Најчитаније
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    19h 43m
    0
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    21h 20m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    20h 14m
    0
  • Крађа грађевинског материјала у Источној Илиџи
    22h 41m
    0
  • Мртве рибе плутају по мору
    17h 22m
    0