Danas pretežno vedro, do večeri naoblačenje

23.10.2024. 08:31
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 52 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale:

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu Lukavica, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u ulicama: Druge sarajevske brigade, Miloša Obilića, Riste Anđića, Vojvode Živojina Mišića, Petra Sarajevskog, Srpskih palih boraca, Srđana Kneževića i Ravnogorska.

U Palama će, zbog radova na KO 10 kV Kompes u periodu od 8.00 do 11.00 časova bez struje biti potrošači u naseljima Krivodoli, Briježđa, te dio ulice Starine Novaka i dio Križa.

Sokolac,

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Sokolac organizovanih od strane preduzeća „Elektroprenos BiH“ doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sledećem rasporedu:

KO 10 kV Centar Podromanija, od 10.00 do 11.00 časova; potrošačima u naseljima:  Majdani, Gornji Baltići, Ogledni Centar, Podromanija, Primčići, Dikalji, Sajice, Buječ, Bjelosavljevići, Kula, Novoseoci, Đedovci, Gazije, Pavičići, Ozerkovići, Nepravdići, Zoranovići (opština Sokolac)   i Stjenice (opština Rogatica).

KO 10 kV Auto Baza, od 11.00 do 12.00 časova; naselja: Laze, Vidrići, Margetići, Stanića brdo, Košutica, Preljubovići, Rančići, Žljebovi, Geruša, Ladovići i Mičivode, te potrošači “Autotransport“ i “Ćilimara“.

KO 10 kV Stolarija, od 12.00 do 14.30 časova; lokalitet bivše fabrike “Romanija“.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Čelebići, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima Čelebići i Meštrevac.

Novo Goražde/Čajniče

Zbog radova na 10 kV vodu Čajniče iz TS 110/h kV Goražde 2, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Hubjeri, Bučje, Žuželo, Zakalje, Kozara i Potkozara na području opštine Novo Goražde, te naseljima: Kobilići, Kapov Han, Sudići, Miljeno, Bezujno, Bučkovići, Popovići, Prvanj, Gaj, Ponikve, Stražica, Trojan, Brenta Crni Bor, Batotići i Trpinje, na području opštine Čajniče.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraća se po pretežno suvim kolovozima, a magla, mjestimično gusta, smanjuje vidljivost u kotlinama i preko planinskih predjela, posebno na širem području Foče i Mrkonjić Grada.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprez i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnim putnim pravcima od Bijeljine prema Brčkom, Dragotinja - Prijedor, Srbac - Derventa, Han Pijesak - Sokolac, Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Radi bušačko-minerskih radova na regionalnom putu Istočno Sarajevo - Trebević - Brus, na lokalitetu Zlatište, opština Istočni Stari Grad, u intervalima od 11.00 do 15.00 časova biće privremenih kraćih obustava saobraćaja u trajanju od jednom do dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Jablanica - Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica - Blidinje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno vedro, ali će do večeri doći do naoblačenja koje će se proširiti sa zapada.

Krajem dana ponegdje na sjeverozapadu moguća je slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 17 do 22, na jugu do 24, u višim predjelima i mjestima sa maglom od 15 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, ujutru južni, a tokom dana u skretanju na sjeverni.

Jutro je prohladno i pretežno vedro, na zapadu umjereno do pretežno oblačno uz sunčane periode, a u višim predjelima na istoku slab prizemni mraz.

Oko rijeka i po kotlinama je prolazna magla, koja će se ponegdje zadržavati duže tokom dana uz svježije vrijeme.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac jedan, Bijeljina pet, Han Pijesak, Bileća, Rudo, Sarajevo i Tuzla šest, Brčko sedam, Doboj, Novi Grad, Ribnik, Čemerno i Zenica osam, Banjaluka devet, Mrkonjić Grad 10, Prijedor i Bihać 11, Trebinje 13 i Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Planirani prekidi električne energije Planirani prekidi električne energije
Rođene 22 bebe u Srpskoj Rođene 22 bebe u Srpskoj
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    19h 44m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    21h 21m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    20h 15m
    0
  • Krađa građevinskog materijala u Istočnoj Ilidži
    22h 42m
    0
  • Mrtve ribe plutaju po moru
    17h 23m
    0