Данас сахрана доктора Лазића, Српска одаје почаст чувеном хирургу

18.04.2020. 08:44
0
ИЗВОР: Srna

Чувени српски хирург Миодраг Лазић /65/, који је преминуо од посљедица вируса корона, биће сахрањен данас на Новом гробљу "Бубањ" у Нишу, а у то вријеме ће ватрогасно-спасилачке јединице у Републици Српској укључити сирене и одати почаст овом хуманисти.

Опијело ће бити служено у 13.30 часова, а сахрана ће бити обављена у 14.00 часова.

Доктор Лазић преминуо је 14. априла у Нишу од посљедица вируса корона. Вијест о његовој смрти дочекана је са великим жаљењем у Србији, Републици Српској и свуда гдје живе Срби, јер је живот несебично посветио свом народу.

За вријеме ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао је животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

За све што је тада учинио као ратни хирург-добровољац Орденом Светог Саве одликовао га је тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници "Коран" на Палама, један је од оснивача ратне болнице "Жица" у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гдје је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

Његова посљедња жеља је била да га испрате уз звуке "Марша на Дрини". Због тога је ова композиција протеклих дана одјекивала од Источног Сарајева до Ниша.

Изразе саучешћа породици Лазић упутили су највиши званичници Србије и Српске, као и бројни поштоваоци доктора Лазе, како ће остати упамћен у народу.

Борачка организација "Илиџански борац" позвала је све грађане Источног Сарајева да у вријеме сахране чувеног српског хирурга доктора Миодрага Лазића са својих балкона и прозора, пљеском уз "Марш на Дрину", одају посљедњу почаст овом великом јунаку.

"Илиџа памти своје јунаке", поручили су из Борачке организације "Илиџански борац".

Предсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Горан Стојаковић позвао је чланице Савеза, ватрогасно-спасилачке јединице, да данас у вријеме сахране доктора Лазића укључе ватрогасне сирене и на тај начин одају почаст овом хуманисти.

Територијална ватрогасна јединица Добој данас ће оглашавањем сирена у 14.00 часова одати последњи поздрав преминулом доктору Миодрагу Лазићу, рекао је Срни старјешина добојских ватрогасаца Милош Радоњић.

Он је навео да ће сирене на ватрогасним возилима бити укључене у трајању од 30 секунди.

Коментари 0
Повезане вијести
Почели "Дани Филозофског факултета" Почели "Дани Филозофског факултета"
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    7h 4m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    9h 18m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    10h 6m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    3h 54m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    10h 11m
    0