Данас сахрана Мирославу Ћири Блажевићу

15.02.2023. 12:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Сахрана легендарног тренера Мирослава Ћире Блажевића биће одржана данас од 14.00 часова на Алеји великана у Загребу, а јутрос је почела комеморација у дворани "Ватрослав Лисински".

Многе познате личности присуствују комеморацији легендарном Ћири. Личности из хрватског и европског фудбала, као и тамошњи државни врх, загребачки градоначелник те бројни други угледни људи из свијета политике, спорта и јавног живота, налазе се у дворани.

На комеморацију су дошли Златко Далић, Нико Ковача, Нико Крањчар, Роберт Јарни, Звонимир Бобан, Ивица Олић и Аљоша Асановић те многи други, а предсједник ХНС-а Маријан Кустић имао је врло емотиван први говор.

– Ћиро је ујединио цијелу Хрватску. Он је значајна личност за хрватски фудбал и за нашу државу, а 1982. године је за Динамо била кључна за подизање нашег самопоуздања у бившој држави, као и освајање бронзане медаље на СП-у 1998. године – рекао је Кустић.

Током сахране ће се смјењивати почасне страже сачињене од бивших сарадника, играча, колега тренера, новинара, а такође, дјеца ће носити дресове свих клубова које је овај легендарни тренер водио.

Један од најбољих стручњака икад с наших простора ће бити сахрањен у Алеји великана на загребачком Мирогоју, преноси "Кlix.ba"

Легендарни Мирослав Ћиро Блажевић је преминуо у 88. години након дуге и тешке болести.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Сахрањен новинар Горан Маунага Сахрањен новинар Горан Маунага
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    13h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    12h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    8h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    11h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    4h 53m
    0