Danas sahrana Miroslavu Ćiri Blaževiću

15.02.2023. 12:10
0
IZVOR: srpskainfo.com

Sahrana legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića biće održana danas od 14.00 časova na Aleji velikana u Zagrebu, a jutros je počela komemoracija u dvorani "Vatroslav Lisinski".

Mnoge poznate ličnosti prisustvuju komemoraciji legendarnom Ćiri. Ličnosti iz hrvatskog i evropskog fudbala, kao i tamošnji državni vrh, zagrebački gradonačelnik te brojni drugi ugledni ljudi iz svijeta politike, sporta i javnog života, nalaze se u dvorani.

Na komemoraciju su došli Zlatko Dalić, Niko Kovača, Niko Kranjčar, Robert Jarni, Zvonimir Boban, Ivica Olić i Aljoša Asanović te mnogi drugi, a predsjednik HNS-a Marijan Kustić imao je vrlo emotivan prvi govor.

– Ćiro je ujedinio cijelu Hrvatsku. On je značajna ličnost za hrvatski fudbal i za našu državu, a 1982. godine je za Dinamo bila ključna za podizanje našeg samopouzdanja u bivšoj državi, kao i osvajanje bronzane medalje na SP-u 1998. godine – rekao je Kustić.

Tokom sahrane će se smjenjivati počasne straže sačinjene od bivših saradnika, igrača, kolega trenera, novinara, a takođe, djeca će nositi dresove svih klubova koje je ovaj legendarni trener vodio.

Jedan od najboljih stručnjaka ikad s naših prostora će biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, prenosi "Klix.ba"

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević je preminuo u 88. godini nakon duge i teške bolesti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    8h 38m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    5h 49m
    5
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    21h 35m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    19h 57m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    22h 11m
    5