Данас сунчано и топлије, увече наоблачење

21.03.2024. 08:42
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 41 пацијент.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV ”Панорама”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 9.15 часова  потрошачима у дијеловима улица: Прибањска, Карађорђева, и  насељима: Вујалице, Бараковац, Каловита брда-дио, Горњи и Доњи Прибањ.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV ”Тунел”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.45 до 11.00 часова потрошачима у дијеловима улица: Карађорђева, Душка Радовића и Прибањска.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV ”Репца”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 13.15 до 14.30 часова  потрошачима у дијеловима улица: Југ Богдана, Војводе Мишића, Душановој, Ивана Косанчића, Стефана Дечанског, Раковачкој и Пушкиновој.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Жељезничка станица 1”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.30 до 12.45 часова  потрошачима у дијеловима улица: Вујалице, Јахоринска, Карађорђева, Требевићка, Трифка Грабежа, 3. априла, Срђана Кнежевића и Данила Симовића.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Луке-Трпиње, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Батотићи,Трпиње, Гај и Браха

Због радова на 10 kV воду Копачи-Устипрача, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11.30 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Фабрика машина, Подмашићи, Машићи, Нашћење, Питино Поље, Запљевац, Хрљатовићи, Устипрача, Хладила, Влаховићи и Требешко Брдо на подручју општине Ново Горажде и насељима:  Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина и Батово  на подручју општине Чајниче.

Ново Горажде,

Због радова на 10 kV воду за ТС Хладила,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 11.00 часова потрошачима у насељу Хладила.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Пет интревенција на гашењу суве траве и ниског растиња на локацијама Озерковићи, Брезјак, Надићи, Леава и Равна Романија.

Пале,

Интревенција на гашењу суве траве у Понору.

Хан Пијесак,

Интеревенција на гашењу суве траве и ниског растиња у Планама.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима.

На путевима на којима су у току радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај је обустављен због рушења тунелске цијеви.

Путничка и теретна возила носивости до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча, а путничка возила, као и теретна носивости до 12 тона могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћа се једном траком, а саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија је дозвољена маса већа од 12 тона.

На дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја због реконструкције магистралног пута.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај је привремено обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду између 7.00 и 16.00 часова у трајању два пута по пет до седам минута.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Србије/Рудо забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност и пораст температуре ваздуха.

Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са сјевера које ће увече и током ноћи донијети пролазну кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 15 до 21, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Дуваће слаб промјенљив вјетар, у Херцеговини током првог дијела дана умјерена бура, на ударе појачана.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац и Калиновик минус пет, Гацко и Рудо минус три, Шипово минус два, Хан Пијесак, Фоча, Вишеград, Сребреница и Дринић минус један, Мркоњић Град, Билећа, Рибник, Чемерно, Тузла и Зеница нула, Бањалука, Бијељина, Кнежево и Сарајево један, Приједор, Добој, Нови Град, Србац и Бихаћ два, Требиње и Мостар пет, а Неум осам степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Претежно облачно и нестабилно Претежно облачно и нестабилно
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 48m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 43m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 31m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 37m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 5m
    0