Danas sunčano i toplije, uveče naoblačenje

21.03.2024. 08:42
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 41 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Panorama”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 9.15 časova  potrošačima u dijelovima ulica: Pribanjska, Karađorđeva, i  naseljima: Vujalice, Barakovac, Kalovita brda-dio, Gornji i Donji Pribanj.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Tunel”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.45 do 11.00 časova potrošačima u dijelovima ulica: Karađorđeva, Duška Radovića i Pribanjska.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV ”Repca”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 13.15 do 14.30 časova  potrošačima u dijelovima ulica: Jug Bogdana, Vojvode Mišića, Dušanovoj, Ivana Kosančića, Stefana Dečanskog, Rakovačkoj i Puškinovoj.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Željeznička stanica 1”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.30 do 12.45 časova  potrošačima u dijelovima ulica: Vujalice, Jahorinska, Karađorđeva, Trebevićka, Trifka Grabeža, 3. aprila, Srđana Kneževića i Danila Simovića.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Luke-Trpinje, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Batotići,Trpinje, Gaj i Braha

Zbog radova na 10 kV vodu Kopači-Ustiprača, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 11.30 do 15.00 časova potrošačima u naseljima: Fabrika mašina, Podmašići, Mašići, Našćenje, Pitino Polje, Zapljevac, Hrljatovići, Ustiprača, Hladila, Vlahovići i Trebeško Brdo na području opštine Novo Goražde i naseljima:  Međurječje, Avlija, Karovići, Slatina i Batovo  na području opštine Čajniče.

Novo Goražde,

Zbog radova na 10 kV vodu za TS Hladila,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 11.00 časova potrošačima u naselju Hladila.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Pet intrevencija na gašenju suve trave i niskog rastinja na lokacijama Ozerkovići, Brezjak, Nadići, Leava i Ravna Romanija.

Pale,

Intrevencija na gašenju suve trave u Ponoru.

Han Pijesak,

Interevencija na gašenju suve trave i niskog rastinja u Planama.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno po pretežno suvim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima.

Na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj je obustavljen zbog rušenja tunelske cijevi.

Putnička i teretna vozila nosivosti do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo - Grebak - Ustikolina - Foča, a putnička vozila, kao i teretna nosivosti do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo - Rogatica - Ustiprača - Goražde - Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraća se jednom trakom, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija je dozvoljena masa veća od 12 tona.

Na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u periodu između 7.00 i 16.00 časova u trajanju dva puta po pet do sedam minuta.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Srbije/Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. 

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i porast temperature vazduha.

Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa sjevera koje će uveče i tokom noći donijeti prolaznu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 15 do 21, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab promjenljiv vjetar, u Hercegovini tokom prvog dijela dana umjerena bura, na udare pojačana.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac i Kalinovik minus pet, Gacko i Rudo minus tri, Šipovo minus dva, Han Pijesak, Foča, Višegrad, Srebrenica i Drinić minus jedan, Mrkonjić Grad, Bileća, Ribnik, Čemerno, Tuzla i Zenica nula, Banjaluka, Bijeljina, Kneževo i Sarajevo jedan, Prijedor, Doboj, Novi Grad, Srbac i Bihać dva, Trebinje i Mostar pet, a Neum osam stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad i jutros bogatiji za djevojčicu Grad i jutros bogatiji za djevojčicu
Sutra oblačno, kiša poslije podne Sutra oblačno, kiša poslije podne
Srpska bogatija za 21 bebu Srpska bogatija za 21 bebu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3