Данас у БиХ топлије, слаба киша на југу

05.12.2020. 09:08
0
ИЗВОР: СРНА

Топлије вријеме данас се очекује у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ), а слаба киша падаће само на југу.

Највиша дневна температура ваздуха од шест до 12, на сјеверу, југу и вишим предјелима око 14 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу ће током дана бити топлије вријеме са сунчаним интервалима, а слаба киша очекује се од југозападних до јужних предјела, гдје је могућа и грмљавина.

Током ноћи мјестимичне падавине су могуће и у централним крајевима.

Дуваће умјерен јужни вјетар, средином дана на моменте и појачан, посебно у Крајини и на планинама.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а слаба киша пада понегдје у Херцеговини.

Најхладније јутрос у 7.00 часова било је у Бијељини и Рудом, гдје је измјерен минус један степен, док се Неум са 16 степени био најтоплији.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Добој, Приједор, Нови Град, Бјелашница, Вишеград, Србац и Бања Слатина један, Бањалука и Топола два, Зворник, Хан Пијесак, Градачац и Угљевик три, Тузла и Фоча четири, Соколац и Чемерно пет, Калиновик шест, Сарајево, Ливно, Билећа, Зеница и Кнежево девет, Мањача и Бугојно 10, Требиње, Мостар, Широки Бријег, Мркоњић Град и Рибник 11, Источно Сарајево, Бихаћ и Шипово 12 и Сански Мост 13 степени Целзијусових.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сунчано и још топлије Сутра сунчано и још топлије
Данас сунчано, температура до 24 степена Данас сунчано, температура до 24 степена
Посљедња два дана априла температура до 30 степени Целзијусових Посљедња два дана априла температура до 30 степени Целзијусових
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 23m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 29m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 44m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 37m
    0