„Дани књиге“ у Средњошколском центру „Пале“ од данас до 24. маја

23.04.2023. 14:47
0
ИЗВОР: katera.news

Актив наставника српског језика и књижевности Средњошколског центра „Пале“ организује пете по реду „Дане књиге“.

- Дружење с књигом почиње на Свјетски дан књиге и ауторских права и завршава се на Светог Ћирила и Методија – навели су из ове школе.

За овогодишње „Дане књиге“ осмишљене су разне активности: радионице, презентације, осмишљавање стрипа о Вуку Караџићу, осликавање школских просторија личностима из наше историје, науке и књижевности, те дружење са основцима и дјецом Удружења „Сунце“.

Осим тога, актив професора српског језика и књижевности расписује литерарни конкурс за све ученике ове школе на тему „Ох, како је добро бити међу људима који читају књиге”.

Како су навели из Средњошколског центра Пале, ученици радове треба да доставе својим професорима српског језика и књижевности до 15. маја. Побједници ће бити проглашени на Светог Ћирила и Методија.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Отворена манифестација „Дани књиге“ у Средњошколском центру „Пале“ Отворена манифестација „Дани књиге“ у Средњошколском центру „Пале“
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
Ученици СШЦ „Пале“ о Милутину Бојићу, пјеснику бола и поноса (ФОТО) Ученици СШЦ „Пале“ о Милутину Бојићу, пјеснику бола и поноса (ФОТО)
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    7h 7m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    9h 21m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    10h 9m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    3h 57m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    10h 14m
    0