„Дани Слоге“ у Источном Сарајеву и Сарајеву од 24. до 27. новембра

19.11.2022. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Хризостома, Српско пјевачко друштво „Слога“ организује 4. Хорски фестивал „Дани Слоге“ од 24. до 27. новембра у Сарајеву и Источном Сарајеву.

- Уз Божију помоћ и молитвама Светог Димитрија, који је заштитник и крсна слава нашег хора, најављујемо наш 4. Хорски фестивал ,,Дани Слоге", а који је, ове године, посвећен јубилеју 150 година од освештења Саборне цркве у Сарајеву – саопштили су из СПД „Слога“.

Првог дана фестивала, 24. новембра у 19.00 часова, биће одржан концерт СПД „Слога“ и Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Другог дана фестивала, у истом термину, концерт ће одржати Академски хор „Collegium musicium“ из Београда.

Професор др Предраг Ђоковић одржаће предавање на Музичкој академији у Источном Сарајеву трећег дана фестивала, у 13.00 часова. Исти дан, од 19.00 часова концерт ће одржати Хор Храма Светог Саве из Београда, СПД „Јединство“ из Котора, те Црквени хор „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ из Требиња.

Посљедњег дана фестивала, 27. новембвра, у 9.30 часова биће служена Света лигургија у Саборној цркви у Сарајеву, а пјеваће сви хорови фестивала.

Сви концерти одржаће се у Саборној цркви у Сарајеву, а улаз је бесплатан.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  5h 46m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  5h 46m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  20h 43m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  20h 48m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  19h 27m
  2