„Дани Слоге“ у Источном Сарајеву и Сарајеву од 24. до 27. новембра

19.11.2022. 13:20
0
ИЗВОР: katera.news

Благословом Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Хризостома, Српско пјевачко друштво „Слога“ организује 4. Хорски фестивал „Дани Слоге“ од 24. до 27. новембра у Сарајеву и Источном Сарајеву.

- Уз Божију помоћ и молитвама Светог Димитрија, који је заштитник и крсна слава нашег хора, најављујемо наш 4. Хорски фестивал ,,Дани Слоге", а који је, ове године, посвећен јубилеју 150 година од освештења Саборне цркве у Сарајеву – саопштили су из СПД „Слога“.

Првог дана фестивала, 24. новембра у 19.00 часова, биће одржан концерт СПД „Слога“ и Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Другог дана фестивала, у истом термину, концерт ће одржати Академски хор „Collegium musicium“ из Београда.

Професор др Предраг Ђоковић одржаће предавање на Музичкој академији у Источном Сарајеву трећег дана фестивала, у 13.00 часова. Исти дан, од 19.00 часова концерт ће одржати Хор Храма Светог Саве из Београда, СПД „Јединство“ из Котора, те Црквени хор „Свети Василије Тврдошки и Острошки“ из Требиња.

Посљедњег дана фестивала, 27. новембвра, у 9.30 часова биће служена Света лигургија у Саборној цркви у Сарајеву, а пјеваће сви хорови фестивала.

Сви концерти одржаће се у Саборној цркви у Сарајеву, а улаз је бесплатан.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Потукло се тридесетак младића у центру Сарајева Потукло се тридесетак младића у центру Сарајева
Свечано отворене 67. „ЕТРАН“ конференција и 10. „ИцЕТРАН“ конференције у Источном Сарајеву (ФОТО) Свечано отворене 67. „ЕТРАН“ конференција и 10. „ИцЕТРАН“ конференције у Источном Сарајеву...
До сада уписано 556 првачића на подручју града Источно Сарајево До сада уписано 556 првачића на подручју града Источно Сарајево
Најчитаније
 • Обавјештење возачима са подручја Источног Новог Сарајева (ФОТО)
  7h 40m
  3
 • У Источној Илиџи одузет путнички аутомобил од вишеструког починиоца саобраћајних прекршаја
  10h 27m
  0
 • Сви грађани ће и у наредна два мјесеца имати здравствено осигурање
  8h 48m
  0
 • Пјевачко друштво „Плави невени“ из Фоче петоструки побједник Саборa старог пјевања у Срба
  12h 0m
  0
 • Почиње упис у средње школе у Источном Сарајеву
  10h 40m
  0