„Dani Sloge“ u Istočnom Sarajevu i Sarajevu od 24. do 27. novembra

19.11.2022. 13:20
0
IZVOR: katera.news

Blagoslovom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog gospodina Hrizostoma, Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ organizuje 4. Horski festival „Dani Sloge“ od 24. do 27. novembra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

- Uz Božiju pomoć i molitvama Svetog Dimitrija, koji je zaštitnik i krsna slava našeg hora, najavljujemo naš 4. Horski festival ,,Dani Sloge", a koji je, ove godine, posvećen jubileju 150 godina od osveštenja Saborne crkve u Sarajevu – saopštili su iz SPD „Sloga“.

Prvog dana festivala, 24. novembra u 19.00 časova, biće održan koncert SPD „Sloga“ i Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Drugog dana festivala, u istom terminu, koncert će održati Akademski hor „Collegium musicium“ iz Beograda.

Profesor dr Predrag Đoković održaće predavanje na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu trećeg dana festivala, u 13.00 časova. Isti dan, od 19.00 časova koncert će održati Hor Hrama Svetog Save iz Beograda, SPD „Jedinstvo“ iz Kotora, te Crkveni hor „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ iz Trebinja.

Posljednjeg dana festivala, 27. novembvra, u 9.30 časova biće služena Sveta ligurgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a pjevaće svi horovi festivala.

Svi koncerti održaće se u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a ulaz je besplatan.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Obilježavanje Dana 4. bataljona Vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa
Identifikovan napadač na dijete i majku zbog natpisa "delije sever" Identifikovan napadač na dijete i majku zbog natpisa "delije sever"
Sukob navijača u centru Sarajeva Sukob navijača u centru Sarajeva
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  9h 43m
  0
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  22h 57m
  0
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  8h 17m
  2
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  6h 51m
  16
 • Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
  22h 49m
  1