Данијел Блажић и Лазар Матић селектовани за суђење на Европском првенству за младе у Букурешту

07.02.2024. 09:57
0
ИЗВОР: katera.news

Данијел Блажић и Лазар Матић позвани су јуче од стране ЈЈЕУ судијске комисије и спортског директора европске федерације Џанет Андерсон да суде европско првенство за младе које ће се одржати у Букурешту (Румунија) у периоду од 4. до 8. априла 2024. године.

Данијел Блажић истиче да га овај позив веома радује

- Посебно ме радује чињеница да смо Матић и ја, као чланови Џију-џицу клуба Славија из Источног Сарајева и судије ЈЈС Републике Српске, нашли своје мјесто међу најквалитетнијим европским судијама! Бити селектован међу 20 европских судија, као једини учесници из БиХ , велика је част и мотивација за даљи рад и доказ да се улагање у себе, знање, познавање страних језика и правично и непристрасно суђење увијек препозна и награди – рекао је он.

Блажић је носилац Европске А лиценце, положене у септембру 2022. године. Од турнира који се бодују судио је Европско првенство за младе 2023 у Француској , као и балканско првенство 2022. у Бањалуци , те Балканско првенство у Подгорици 2023. године.

Националну судијску лиценцу положио је 2017. године, и од тада је судио јаке међународне турнире у Србији, Црној Гори , Македонији, Словенији, Босни и Херцеговини и Мађарској.

Матић је носилац Европске Б лиценце, коју је положио у септембру 2023. године. У току своје судијске каријере судио је Међународни турнир у Скопљу, Европски куп у Марибору, Отворено првенство Балкана у Подгорици, Јадранску лигу у Скопљу и у Источном Сарајеву те Првенства Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Џију-џицу клуб „Славија“ на Европском првенству за младе у Румунији Џију-џицу клуб „Славија“ на Европском првенству за младе у Румунији
Једанаест медаља за „Славију“ првог такмичарског дана на Европском купу у Марибору Једанаест медаља за „Славију“ првог такмичарског дана на Европском купу у Марибору
Џију-џицу клуб „Славија“ освојио 28 медаља и два пехара у Скопљу Џију-џицу клуб „Славија“ освојио 28 медаља и два пехара у Скопљу
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 6m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 55m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 32m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 37m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 5m
    0