Danijel Blažić i Lazar Matić selektovani za suđenje na Evropskom prvenstvu za mlade u Bukureštu

07.02.2024. 09:57
0
IZVOR: katera.news

Danijel Blažić i Lazar Matić pozvani su juče od strane JJEU sudijske komisije i sportskog direktora evropske federacije Džanet Anderson da sude evropsko prvenstvo za mlade koje će se održati u Bukureštu (Rumunija) u periodu od 4. do 8. aprila 2024. godine.

Danijel Blažić ističe da ga ovaj poziv veoma raduje

- Posebno me raduje činjenica da smo Matić i ja, kao članovi iju-džicu kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva i sudije JJS Republike Srpske, našli svoje mjesto među najkvalitetnijim evropskim sudijama! Biti selektovan među 20 evropskih sudija, kao jedini učesnici iz BiH , velika je čast i motivacija za dalji rad i dokaz da se ulaganje u sebe, znanje, poznavanje stranih jezika i pravično i nepristrasno suđenje uvijek prepozna i nagradi – rekao je on.

Blažić je nosilac Evropske A licence, položene u septembru 2022. godine. Od turnira koji se boduju sudio je Evropsko prvenstvo za mlade 2023 u Francuskoj , kao i balkansko prvenstvo 2022. u Banjaluci , te Balkansko prvenstvo u Podgorici 2023. godine.

Nacionalnu sudijsku licencu položio je 2017. godine, i od tada je sudio jake međunarodne turnire u Srbiji, Crnoj Gori , Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Mađarskoj.

Matić je nosilac Evropske B licence, koju je položio u septembru 2023. godine. U toku svoje sudijske karijere sudio je Međunarodni turnir u Skoplju, Evropski kup u Mariboru, Otvoreno prvenstvo Balkana u Podgorici, Jadransku ligu u Skoplju i u Istočnom Sarajevu te Prvenstva Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci Danijel Blažić korak bliže svjetskoj licenci
Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja Takmičari Džiju-džicu kluba „Slavija“ osvojili 58 medalja
Džiju-džicu klub „Slavija“ na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji Džiju-džicu klub „Slavija“ na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    20h 51m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 47m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    19h 51m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    16h 44m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    18h 41m
    0